Seriefodbold: Spillere på holdet skal træne Østdjurs

Simon Konge Laursen og Fabian Korsgaard overtager trænertjansen i Østdjurs 91 efter Poul Due

Artiklens øverste billede
Bestyrelsesmedlem Ronnie Didriksen melder om optimisme, fred og fordragelighed i Østdjurs 91, hvor to spillere har overtaget trænertjansen for førsteholdet. Arkivfoto

SERIEFODBOLD ”Poul Due er sendt tilbage som fast klippe på Old Boys holdet, og de to spillere Simon Konge Laursen og Fabian Korsgaard har overtaget træningen. Det sociale og kammeratskabet betyder meget i Østdjurs 91, og vi har erfaret, at spillerne helst vil have trænere, som kender og hører til i klubben. Så derfor rekrutterer vi væsentligst vores trænere fra egne rækker.”

Det siger bestyrelsesmedlem Ronnie Didriksen, som selv spiller med på Old Boys holdet, om trænersituationen på Serie 2-holdet i Østdjurs 91, som er et samarbejde mellem Trustrup-Ålsrode IF og Tirstrup-Balle IF med hjemmebane på Trustrup Stadion. En anden klubmand, Nicolaj Leth, er træner for andetholdet i Serie 5.

Også på damesiden er Østdjurs 91 godt kørende og stiller med et 11-mands hold i Serie 1 med Marx Stærk som træner. I efteråret vandt holdet Serie 2, men kunne ikke rykke op og måtte overlade oprykningsbilletten til IF Midtdjurs. Ændringer i turneringsstrukturen betyder dog, at de to hold begge spiller i Serie 1 i foråret og efter alt at dømme mødes til nye lokalbrag, når turneringen kommer i gang.

Hhøj gennemsnitsalder

Østdjurs 91’s bedste herrehold er et etableret hold i Serie 2 med en grundstamme af rutinerede spillere, som kender hinanden særdeles godt og stadig har ambitioner om at levere på fodboldbanen.

”Vi har sammenlignet med andre hold en høj gennemsnitsalder. Vi har talt med trænerne om foråret, og målet er at blive i Serie 2,” fortæller Ronni Didriksen.

De tre Konge-brødre Simon, Rasmus og Martin udgør en rutineret trio og danner sammen med spillere som Benjamin Due, Sebastian Glarman, Frederik Lyng og Fabian Korsgård stammen på holdet. Også den tidligere divisionsspiller Jeppe Juhl Jensen optræder på Østdjurs 91’s hold, når arbejdet som politibetjent med skiftende arbejdstider tillader ham at gå på banen. Målmanden Kim Jensen rykker stadig ud, når der mangler en mand mellem stængerne.

Østdjurs 91 udgør sammen med Grenaa IF og AC Norddjurs moderklubberne i eliteoverbygningen FC Djursland, og klubben har leveret profiler som Janus Tranæs Didriksen, Morten Bruun, Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen og målmand Anders Emil Hjorth ind på FC Djurslands hold. Flere af Danmarksserietruppens øvrige spillere som målmanden Nicolai Runøe Lund Thirsgaard, Sebastian Bendix Væggemose og Nicolaj Jarsmer har deres licens i Østdjurs 91, som er den højest rangerede klub blandt moderklubberne, og kan således få spilletid på Serie 2-holdet.

Kun Østdjurs for Fabian

Fabian Korsgaard har delt sine kræfter mellem Østdjurs 91 og FC Djursland og var sidste år en af de rutinerede spillere på et ungt FC Djursland hold i Danmarksserien.

”Fabian Korsgaard vil i foråret prioritere Østdjurs 91 og vil give plads til en ung spiller på FC Djurslands midtbane. Bliver der brug for ham i Danmarksserien, er han klar til at hjælpe,” siger Ronni Didriksen om Fabian Korsgårds rolle som træner og spiller i Østdjurs 91.

Den unge angriber Jacob Toxbroe Andreasen, som har været en del af FC Djurslands trup, træner og spiller i foråret kun med hos Østdjurs 91 for at komme sig over sine skader.

Østdjurs 91 klarede sig fornuftigt i efteråret i Serie 2 og endte på en fjerdeplads lige efter lokalrivalerne fra Nørager B. Mens det i foråret igen bliver til et gensyn og to lokalopgør mod Nørager B i Serie 2, slipper Østdjurs 91 for efterårets onde ånd, lokalrivalerne fra TRIF, som i dén grad lammetævede Østdjurs 91 med 8-0 og 9-0 og snart debuterer i Serie 1 efter en suveræn puljesejr.

”Ja, der blev vi grillet. TRIF var bedre end os og var i bedre form. Selv om vi fulgte godt med i starten, blev vi kørt helt over, da TRIF i 2. halvleg fik hul på scoringen,” slutter Ronni Didriksen.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.