Håndboldtalent fra Hammel skrev kontrakt med to klubber indenfor en uge

Phillip Lyngby Pedersen fortsætter karrieren i Skive, der kæmper med om oprykning til Herreligaen

Artiklens øverste billede
Skive fH's Andreas Søgaard, Andreas Damgaard og Joshua Krohn Grace stopper Skovbakken's Phillip Lyngby Pedersen. B.O. Skive Folkeblad. Håndbold, 1. division, Skovbakken-Skive fH i Vejlby-Risskov Hallen fredag den 4. september 2020.

håndbold Den første uge i februar blev usædvanlig begivenhedsrig og har vendt op og ned på håndboldkarrieren for Phillip Lyngby Pedersen fra Hammel.

Den talentfulde stregspiller skiftede i sommer fra Bjerringbro-Silkeborgs U19-hold til Skovbakken IK, der spiller i 1. Divison, landets næstbedste række. Omkring begyndelsen af februar blev han kontaktet af Skive fH, som var interesseret i at hente ham til klubben, der ligger i toppen af 1. Division og kæmper med om oprykning til Herreligaen.

Skive og Phillip Lyngby Pedersen indgik en to-årig kontrakt gældende fra sommer, men blækket på kontrakten var knap nok tørt, da han nogle dage senere fik en henvendelse fra ligaklubben KIF Kolding, der lige nu og her stod og manglede en ekstra stregspiller. Dagen efter havde Phillip og Kolding papir på hinanden, hvilket kunne lade sig gøre med øjeblikkelig virkning, fordi Phillip ikke var på kontrakt i IK Skovbakken, der er en amatørklub.

God udviklingsklub

Så nu spiller den 20-årige Hammel-dreng for KIF Kolding i ligaen, velvidende at karrieren til sommer fortsætter i Skive fH.

"Skive er kendt som en rigtig god udviklingsklub med et ungt træningsmiljø, og det passer perfekt til mig. Jeg bliver presset af mine medspillere og får mulighed for at blive endnu dygtigere i Skive, og så vil jeg rigtig gerne have en masse spilletid," fortæller Phillip til Lokalavisen.

Phillip Lyngby Pedersen i KIF Koldings spilledragt.

Han har som forventet ikke fået meget spilletid i KIF Kolding, hvor Phillip er tredjevalg til pladsen som stregspiller. Han har dog fået sin debut i Herreligaen i en kamp mod sin tidligere klub Bjerringbro-Silkeborg samt spilletid mod Århus Håndbold, og han fortryder bestemt ikke opholdet i Kolding.

"Det var en unik mulighed, der kom pludseligt, og jeg lærer helt vildt meget af at træne med ligaholdet. Det giver blod på tanden at komme til et rigtigt godt hold, der spiller med i toppen af dansk håndbold, og jeg får noget erfaring, jeg kan tage med til Skive," siger Phillip.

Et fyldt køleskab

Håndboldtalentet blev i sommer student fra Favrskov Gymnasium og bor hjemme hos sine forældre i Hammel, hvor han begyndte at spille håndbold i Hammel GF. Han arbejder som lærervikar på Skovvangskolen i Hammel, hvilket han kan fortsætte med, når han begynder i Skive, hvor man træner sidst på eftermiddagen. Han har ligeledes heller ikke planer om at forlade den trygge base hos forældrene i Hammel.

"Jeg har lavet mange klubskifter, og så er det rart at have en fast base. Det ville være en stor mundfuld, hvis jeg både skulle skifte klub og bo et nyt sted og for eksempel gå i gang med en uddannelse. Jeg vil gerne tage det lidt i trin - og så er det dejligt at komme hjem til et fyldt køleskab," fortæller Phillip med et grin.

Hvordan vil du beskrive dig selv som håndboldspiller?

"Jeg er kendt for at arbejde hårdt og er lidt en slidertype både til træning og kamp. Jeg er vild med at træne hårdt, og jeg er stor og bringer meget fysik på banen, hvor jeg kan lide at dække op og løbe kontra."

Phillip er 196 cm høj og har en kampvægt på 106 kilo, hvilket selv for en håndboldspiller er ret meget.

Landsholdet

Phillip Lyngby Pedersen har fået kampe for U19-landsholdet, og han er inde omkring U21-landsholdet, som han lige har været til træningssamling med.

"Det er en superfed oplevelse og noget helt særligt, som jeg er mega stolt over."

Phillip Lyngby i kamp for KIF Kolding.

Efter ungdomsårene i Hammel bliver Skive hans femte nye klub, selvom Phillip kun er 20 år, men han ser ikke de mange klubskifter som noget negativt.

"Man lærer en masse af at stå i en ny klub, så det er jeg glad for at have prøvet, og jeg har fået en masse bekendtskaber. Til landsholdssamlingen havde jeg holdkammerater fra flere tidligere klubber, og det er dejligt at kende en masse mennesker. Det giver erfaring, som jeg også kan bruge, hvis man for eksempel skal skifte job."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.