Seriefodbold: Ådalen har flere nye med til sæsonpremieren i Serie 3

Lime-Skørring klubben med den fine og sunde fodboldkultur sæsondebuterer 2. påskedag på kunstgræsbanen i Hornslet mod nordaarhusianske NB 93

Artiklens øverste billede
Målmand Rasmus Thomsen (tv.) og kraftkarlen Nikolaj 'Rambo' Voldby er klar til sæsonpremieren 2. påskedag. Foto IF Ådalen

Hvis byrådspolitikerne i Syddjurs - og forvaltningen med - er i tvivl om, hvor det lugter så dejligt af fodbold i kommunen, så skal de tage et smut til Lime Stadion, når Ådalens herrefodboldspillere træner på en hverdagsaften.

25-30 mand møder frem uanset vejr og vind og giver den gas på træningsbanen under ledelse af cheftræner Jesper Møgelvang, assistenttræner Kaare Brøgger Sørensen og sikkert med den mangeårige og trofaste holdleder Kaj Vinther Sørensen som praktisk sekundant.

Ådalen er bare et af de steder i kommunen, hvor nationalsporten trives året rundt, og ikke kun tre uger før et kommunalvalg, når de opstillede kandidater messer remsen: "Stor respekt til de frivillige ledere" for så senere at afsætte penge til sportsgrene i kategorien 'Overnight sensations', som svømning i vandpytter og rejehop på stedet.

Klar til sæsonstart

Nuvel - Ådalens bedste hold i Serie 3 er klar til sæsonstart.

Sæsonens første kamp mod tst's andethold er udsat til juni måned pga. corona-restriktioner, så Ådalen sæsondebuterer således på kunstgræsbanen i Hornslet 2. påskedag kl. 13.30 mod NB 93, Aarhus med dygtige Jan Høgh Nielsen, Auning, som dommer.

Jan Høgh Nielsen, der selv i de unge år var en habil målmand og senere blev succesrig træner i Vivild IF i mange sæsoner, hører til den del af dommerstanden som giver spillerne mulighed for at spille fodbold og gå til stålet.

Han følger spillet med store øjne og små ører. Enhver fodboldspillers livret.

"Vi er kommet i en stærk Aarhus-pulje, og så venter der i øvrigt et par spændende lokalopgør mod Hornslet IF, som vi også glæder os til. Vi har trænet 10 gange her i marts måned fordelt på træninger i henholdsvis Hornslet om mandagen og i Lime om onsdagen med et fremmøde på 25-30 spillere hver gang," fortæller cheftræner Jesper Møgelvang forud for årets første rigtige kamp.

Nye ansigter

Ådalens trup består af Rasmus Thomsen som keeper med eSport-profilen Dennis Rytter som reserve samt rutinerede Kieren Jon Boyling (tidligere Topping), Martin 'Andi' Jensen, Ludvig Rasmussen, Rune Hansen, Jan H. Jæger, tilbagevendte Søren Dam, Nikolaj 'Rambo' Voldby, Matias Madsen, Mads Klinke Espensen, Casper Thoudal, Jacob 'Kometen' Andersen, Thomas Høgh 'Thunderboots' Mikkelsen, Andreas Jensen, Sebastian Skallebæk, Jonas Andersen, Frederik Sølvsten og Mathias Eske, og desuden er assistenttræner Kåre Brøgger Sørensen også skadesfri til at træde til, hvis det skulle blive nødvendigt.

"Jan H. Jæger er i sidste øjeblik kommet til fra Haarby IK 81s Serie 4, og han ser rigtigt stærk ud, mens de to unge Rune Hansen og Ludvig Rasmussen og ligeledes Matias Madsen, der kom til sidste forår fra Hasle Boldklub, er klar til at debutere," siger Jesper Møgelvang.

De seneste års krumtap i forsvaret, Søren Laursen, er endnu ikke kommet i gang, og så har Ådalen mistet de to Gyvelgaard-brødre fra Randers.

"Jacob er ikke kommet i gang, og Mikkel er rejst til Sjælland for at arbejde som jurist," fortæller cheftræneren

Han forventer at kunne stille i stærkeste opstilling i sæsonpremieren, men en del småskader i optakten kan ændre på holdkortet i sidste øjeblik.

Sparsom kendskab

"Kendskabet til NB 93, Aarhus er sparsomt, men de har ligget godt til i Serie 3 de seneste sæsoner, og så ved vi, at de har hjemmebane på Katrinebjergskolen i det nordlige Aarhus, der ikke er kendt som den bedste bane i byen, så vi forventer ikke tiki taka fra deres side," siger Jesper Møgelvang.

"Det gør de nok formentligt heller ikke fra vores side, så det kan blive en kamp præget af fysiske dueller, men nu må vi se. Vi spiller selvfølgelig altid for at vinde kampene, men efter en svag afslutning på sidste sæson og nederlag til Auning IF (2-5) og Hornslet IF (1-2) i træningskampene, så vil vi bare rigtigt gerne på tavlen igen."

Høgh nøglespilleren

Jesper Møgelvang og resten af klubben er ikke i tvivl om, at førsteholdets es her i foråret bliver den fysisk stærke kaptajn Thomas Høgh 'Thunderboots' Mikkelsen med dommedagsskuddet. Han blev Ådalens topscorer i efteråret med fem scoringer.

"I efteråret bandt han både vores defensiv og vores offensiv sammen, men nu har vi skubbet ham frem som hængende angriber, så han bliver helt sikkert en mundfuld for modstandernes forsvarsspillere. Desværre måtte vi undvære ham i slutningen af efteråret p.g.a. et brækket håndled, og han er også tvivlsom til sæsonpremieren p.g. a. en forstrækning," afslører Jesper Møgelvang, der krydser alt, hvad der krydses kan for, at kaptajnen er klar 2. påskedag, hvor ingen tilskuere må se med.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.