Seriefodbold: Brødrene Skytte har skiftet Ebeltoft ud med Mørke

Viktor Skytte scorede en enkelt kasse, da Mørke indledte sæsonen med en sikker 6-2 sejr i Serie 4 over et på papiret stærkt Grenaa IF mandskab

Artiklens øverste billede
Viktor Skytte (forrest) har skiftet Ebeltoft ud med Mørke, hvor han bliver en klar forstærkning til klubbens hold i Serie 4. Arkivfoto: Martin Schultz

Med tilgang af brødrene Viktor og Asker Skytte samt Sindri Berthel, alle fra Ebeltoft IF, er Mørke IFs i forvejen store seniortrup blevet tilført yderligere kvalitet i denne sæson.

2. påskedag var der debut til Viktor Skytte, da Mørke på kunstgræsbanen i Hornslet besejrede Grenaa IF med 6-2 (3-1).

Gæsterne stillede med et stærkt hold med navne som Kasper Rygaard Andersen, Sune Sørensen, Malte Lemming Engelund og Robin Bossen Arvid.

Mørke træner Tonni Kristensen har haft en god opstart med sin trup med 22-26 mand til de ugentlige træningspas mandag og onsdag og interne træningskampe om fredagen.

"Der er kamp om pladserne, og det har betydet, at en række unge nu får chancen, fordi de har trænet godt, mens flere af de rutinerede som Simon Toft, Simon Munk, Christian Post og Jonas Malik sad over mod Grenaa," fortæller cheftræneren.

Stærk ankermand

I mandagens opgør kom Grenaa IF først på tavlen ved Christian Manly Fruensgaard efter et hjørnespark.

Mørke svarede dog hurtigt igen, og på mål af Kishanthan Rasayogam, Nicolai Højer og debuterende Viktor Skytte var Mørke forsan 3-1 ved pausen.

Ved stillingen 1-1 reddede Mørke keeper Jeppe Kusk et straffespark fra gæsternes rutinerede Sune Sørensen.

Jeppe Kusk, tidligere topangriber i klubben, stod ifølge cheftræneren en flot kamp, der sikrede ham titlen som 'man-of-the-match' efter sidste fløjt.

Topscorer på banen

Tonni Kristensen benyttede pausen til at sætte sidste sæsons topscorer Marc Poulsen på banen, og det var en vellykket disposition, for der var kun spillet 30 sekunder af de sidste 45 minutter, før topscorer Poulsen havde overløbet gæsternes forsvar, afdriblet keeperen og sendt bolden i nettet.

Så meldte snevejret sig kraftigt, og det betød, at opgøret udviklede sig til en omgang indianerfodbold.

Grenaa IF reducerede til 4-2 ved Jens Madsen på et nyt dømt straffespark, men Mørke fik kriget sejren i hus på mål af Payam Moradi og Marc Poulsen.

"En fortjent sejr, men vejret satte sit præg på anden halvleg, hvor det var meget svært at spille ordentlig fodbold. Generelt blev det til en omgang lortefodbold med alt for mange frispark og hjørnespark," lyder det uden blusel fra Mørke træneren

Viktor Skytte skadet

Mørke træner Tonni Kristensen (stående) har masser af folk til træning, og det har skabt kamp om pladserne på førsteholdet. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Debutanten Viktor Skytte måtte gå fra banen med en halv time igen med en skade.

"Det lignede en forstuvet fod, men nu ser vi lige i ugen, om Viktor ikke bliver klar til næste kamp mod AC Norddjurs," siger en fortrøstningsfuld Tonni Kristensen.

Han forventer, at de to andre tilgange fra Ebeltoft IF, Asker Skytte og Sindri Berthel, skal have yderligere et par træningspas mere i benene, før de bliver sendt i kamp. Begge er startet senere end de øvrige spillere.

Viktor og Asker Skytte har i en årrække præget fodbolden i Ebeltoft IF sammen med deres far, Lars Skytte, der har stået på linjen som cheftræner.

Ifølge Ebeltoft IFs fodboldformand Heine Skovbak Iversen er familien imidlertid flyttet til Aarhus, og derfor tabt for fodbolden i Ebeltoft.

Tonni Kristensen glæder sig over ankomsten af trioen, og så håber han, at flere af de rutinerede, som udgjorde basen, da Mørke senest var i Serie 3, vil dukke frem af disen igen som et et vægtigt supplement til den unge trup.

"Vi skal være mere stabile mod bundholdene i denne sæson. Vi mistede otte point til dem i sidste, og det går ikke, hvis vi gerne vil op i toppen, så det arbejder vi med. Vi må ikke gå på banen og tro, at den er hjemme, inden vi har spillet kampen," understreger Tonni Kristensen.

Pas på 'King Kasper'

Opgøret AC Norddjurs - Mørke IF spilles mandag 12. april klokken 18.30 på Stenvad Stadion.

Hjemmeholdet møder inden da Aastrup/Hammelev onsdag 7. april klokken 18.30 ligeledes på Stenvad Stadion.

Cheftræner i AC Norddjurs, Benjamin Bendixen, har også oplevet et forår med tilgang af mange nye spillere, så AC Norddjurs rent faktisk kan mønstre tre seniorhold.

AC Norddjurs træner Benjamin Bendixen ser frem til opgøret mod Mørke mandag 13. april på Stenvad Stadion. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

AC Norddjurs' 'stjernespiller', måltyven Kasper Schmidt Jørgensen med tilnavnet 'King Kasper', har set ovenud 'godt ud' ud i opstartsfasen, så ham skal Mørke holde et vågent øje med.

"I og med, at håndbolden er lukket ned, har Kasper haft tid til fodbolden også. Han har set meget skarp ud til vores to ugentlige træningspas og i træningskampene," siger Benjamin Bendixen, som har som målsætning at sikre sit mandskab endnu en sæson i Serie 4.

"Vi var tæt på at rykke ned i sidste sæson, men jeg håber, at vores gode træningsindsats kan give os et boost i de første kampe i foråret, så vi kan få noget selvtillid," siger cheftræneren, der muligvis selv er at finde i målet.

Bendixen har en fortid som keeper i Vivild IF i Serie 1.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen