Corona en lammer til idrætsforeningerne i Syddjurs

I Syddjurs Kommune er der kommet 1.114 færre medlemmer det seneste år, viser DGI og Danmarks Idrætsforbunds medlemstal i 2020

Artiklens øverste billede
Fodboldspillerne har kunnet udfolde sig udendørs under pandemien. Dog ikke så tæt, som på billedet. Andre idrætsgrene har modsat lidt svære sår og mistet medlemmer det seneste år. Arkivfoto

Landets idrætsforeninger har været hårdt ramt af restriktioner og skiftende forsamlingsloft det seneste år, og det kan ses på medlemstallene.

På landsplan er der kommet 89.613 færre medlemmer i foreningerne under DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF), så der nu er 2.216.675 medlemmer.

I Syddjurs Kommune har corona medført en samlet tilbagegang på 1.114 medlemmer fra 2019 til 2020, så der nu er 16.044 medlemmer i kommunens 87 idrætsforeninger.

Kun enkelte steder har man formået at være kreative, give corona fingeren og tro på, at solen alligevel skinner på en regnvejrsdag. Kort sagt øge medlemstallet.

”2020 har været et hårdt år for foreningerne i Syddjurs Kommune, men mange foreninger har fundet forskellige måder at fastholde deres medlemmer via online træning og andre nye ideer. I 2020 har naturen i Syddjurs Kommune været yderst populær. Mange borgere har været aktive på trods af et lukket foreningsliv. Vi ser et kæmpe potentiale i vores natur og tror på, at det kan være en vej for flere aktive - både i og uden for foreningerne,” udtaler Kristian Olsen, udviklingskonsulent i Syddjurs Kommune, Kultursekretariatet i en pressemeddelelse.

Foreningsfællesskaber

Siden 2015 har DGI og DIF sammen med Nordea-fonden og TrygFonden samarbejdet om Bevæg dig for livet. Formålet er at gøre Danmark til verdens mest aktive nation. Her samarbejder man blandt andet tæt med foreløbig 22 såkaldte visionskommuner om at gøre flere danskere aktive.

Undersøgelser viser, at danskernes aktivitetsniveau generelt faldt i corona-året 2020, blandt andet på grund af fraværet af foreningsfællesskaber. Det har især haft konsekvenser for børn og unge.

”Vi kan også se på undersøgelser, at nogle af de mest udsatte målgrupper er dem, der er blevet hårdest ramt på deres motionsvaner. Vores Bevæg dig for livet-samarbejde mellem idrætsforeninger, organisationer og visionskommunerne er en organisering, der er som skabt til både at modvirke coronaeffekterne og til at kickstarte aktiviteten igen på den anden side,” udtaler Niels Nygaard, formand i DIF.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.