Seriefodbold: Gavmilde målmænd i lokalopgør mellem Vivild IF og TRIF

Målmændene var i fokus, da TRIF vandt med 3-2 over Vivild IF i sæsonens første lokalopgør i Serie 1

Artiklens øverste billede
Frederik Laursen og Vivild har fået en skidt start i Serie 1 med to nederlag. Arkivfoto

”Når vi vælger at forære tre mål væk, så taber vi.”

Sådan konkluder Vivild IF’s cheftræner Michael Blom efter at hans hold lørdag eftermiddag tabte med 3-2 til TRIF i forårets første hjemmekamp på Langhøj Idrætscenter. Og Vivild IF’s nye unge målmand Magnus Ravnborg Andersen, som er kommet til fra Viborg FF, så uheldig ud ved to af TRIF’s mål.

Men også hans kollega i den anden ende af banen, Hjalte Holm Baarstrøm, bidrog til spændingen i kampen, da Vivild IF kort ind i 2. halvleg udlignede til 1-1.

”Bolden smuttede mellem hænderne på Hjalte ved et forholdsvis ufarligt indlæg og det kostede et mål,” siger TRIF’s cheftræner Martin Hornbæk Nielsen. Til gengæld ”shinede” TRIF’s keeper kort før tid, da han med en mesterlig redning forhindrede Vivild IF i at få det ene point på Frederik Laursens velplacerede frisparksafslutning. Lige uden for feltet sendte Vivild IF’s lille tekniker bolden uden om TRIF’s mur, men Hjalte Holm Baarstrøm reddede helt nede ved den ene stolpe.

To indhoppere scorer

TRIF kom foran med 1-0 efter en halv times spil i 1. halvleg på et mål af Frederik Primdal Geertsen. I begyndelsen af 2. halvleg udlignede Emil Stokholm for Vivild IF, da han scorede i et tomt mål efter TRIF målmandens foræring. ”Nok det nemmeste mål han scorer i sin karriere,” mente Michael Blom.

Men TRIF kom hurtigt i front igen, da Emil Haulrik udnyttede en klumpspilssituation, efter at Vivild IF’s målmand havde halvklaret et forsøg efter hjørnespark.

”Kort efter blev vi snydt for Nordeuropas største straffespark, da Victor Overgaard Riis blev fældet bagfra. Men dommeren mente, at Victor selv søgte kontakten,” fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

Ifølge TRIF-træneren sad gæsterne rimeligt godt på spillet og pressede på for yderligere en scoring, da indhopperen Asbjørn Skaarup Bendtsen med ti minutter igen scorede til 3-1. TRIF fik en omstilling og Mathias Haulrik, som var trukket ud på kanten, spillede bolden på tværs til Asbjørn Skaarup Bendtsens scoring.

Sebastian Stær, som var blevet skiftet ind i 2. halvleg, reducerede for Vivild fem minutter på en scoring med hovedet. Kort før tid havde Frederik Laursen sit gode frisparksforsøg, men TRIF keeper Hjalte Holm Baarstrøm reddede med en fornem redning de tre point til oprykkerne.

Stor plads til forbedringer

”Vi var det dårligste hold på dagen, men kunne godt have fået det ene point. Vi forærede tre mål væk,” siger Vivild IF-træner Michael Blom, som kaldte opgøret ”en meget dårlig Serie 1 kamp på em dårlig bane”.

”Vi er ikke i den form, vi skal være i, og det bliver vi straffet for. Alle på holdet spiller under deres niveau, og der er kæmpestor plads til forbedringer,” siger Michael Blom. Frederik Espensen blev skadet under opvarmningen, og en profil som Sebastian Stær er på vej tilbage og blev først sat ind i 2. halvleg. Frederik Laursen var nærmest blind passager og blev skiftet ud i pausen, men kom ind igen senere i kampen.

Vivild IF tabte holdets første kamp ude med 2-1 til Aarhus Juniors i et opgør, hvor ”de kloge narrede de mindre kloge” ifølge Michael Blom, på en forfærdelig bane på Skjoldhøjskolen i Tilst.

”Vi forærede to mål væk og så skidt ud, men havde flere gode chancer. Mathias Severinsen havde et skud på stolpen og Sebastian Stær havde en kæmpechance,” fortæller Michael Blom. Mathias Severinsen reducerede til 2-1 lige efter pausen. Den tidligere Grenaa IF og FC Djursland spiller Rune Mønster bragte Aarhus Juniors foran med 1-0.

”Vi er kommet skidt fra start med to nederlag i en sæson, hvor der helt sikkert er fire hold, som rykker ned. Nu skal vi møde de hold, som vi skal holde under os i tabellen,” siger Michael Blom.

Vivild IF møder VRI næste søndag på udebane, inden holdet lørdag 24. april tager imod Fårvang IF på hjemmebane.

TRIF ligger i spidsen

TRIF spillede på Langhøj Idrætscenter i Vivild den første kamp på græs i år.

”Det var en fin græsbane, men den var svær. Bolden tager nogle mærkelige opspring og bolden ligesom dør i forhold til når vi spiller på kunstgræs. Men det var ens for begge hold, og vi skulle ligesom bare i gang” siger TRIF-træner Martin Hornbæk Nielsen.

”Vi havde rimeligt styr på det, men Vivild IF blev lidt farlige engang imellem, når de fik sendt lange bolde bag om vores forsvar.”

TRIF stillede op uden Daniel Bagger Pedersen, som brækkede underarmen forleden i 0-0 kampen mod VRI. Mathias Haulrik var blevet klar, mens Victor Kløve blev skånet efter, at de begge måtte udgå med skader i kampen mod VRI.

”Vores anfører Kristoffer Meldgaard Andreasen blev skadet efter 20 minutter, da han faldt bagover på skulderen i en duel. Det så ud som om skulderen var gået af led,” fortæller Martin Hornbæk Nielsen. Han blev afløst af Mikkel Melgaard, men blev ”repareret” på sidelinjen, så anføreren var klar til at gå på banen igen i 2. halvleg.

Mathias Haulrik spillede helt i front i denne kamp, mens Jannik Mehlsen lå bag ham som 10’er, for han er ifølge træneren en klog spiller og god til at sætte spillet op. Da Jannik Mehlsen med 20 minutter igen blev udskiftet og afløst af matchwinner Asbjørn Skaarup Bendtsen, blev Noah Overgaard rykket op på den offensive midtbane.

”Mads Amstrup var igen rigtig god. Han er over alt. Og også Jens Bisgaard Amstrup gjorde det godt,” slutter Martin Hornbæk Nielsen.

TRIF har fået en flyvende start som oprykkere til Serie 1 og ligger nr. 1 med 7 point efter tre kampe. FAML Aarhus, som lørdag slog Kolind-Perstrup IF med 4-0, har maksimumpoints efter to kampe.

TRIF møder fredag aften i sin næste kamp Silkeborg KFUM på PR Park i Rønde.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.