Seriefodbold: Unge Hornslet spillere skal lære at spille voksenfodbold på den hårde måde

Hornslet tabte lørdagens svære udekamp i Serie 3 mod stærke NB 93, men havde bestemt ære af kampen, siger træner Martin Winther

Artiklens øverste billede

Et Hornslet mandskab, der var ændret på fire pladser i forhold til sæsondebuten forleden, havde på forhånd ikke sat næsen op efter point i lørdagens svære udekamp på Katrinebjergskolen i det nordlige Aarhus mod et af de bedste hold i Serie 3, NB 93.

"Vi har uden de to rutinerede Kristoffer Holm (karantæne) og Daniel Byriel (familieforøgelse) plus de to unge Simon Damborg Rasmussen (efterskole) og Mikkel Wiboe (skadet), men deres afløsere gjorde det nu meget fint, og det samme gjorde resten af holdet," siger træner Martin Winther.

Et beskedent nederlag på 3-2 (0-0) var da også godkendt efter spil og chancer.

"Vi holder hjemmeholdet fra scoringer i første halvleg, selvom de kommer frem til store chancer, men så scorer de hurtigt to mål efter pausen, og så kom det pludseligt til at se svært ud," siger Hornslet træneren, der dog sammen med resten af trænertrioen, Allan Damborg Jensen og Niels 'Niller' Kristian Primdahl Rasmussen blev i bedre humør, da Frederik Winther for anden kamp i træk kom på tavlen med sin reducering til 2-1.

Den hårde måde

Da hjemmeholdet med tyve minutter igen øger til 3-1, så mulighederne for at få point begrænsede ud for Hornslets vedkommende.

"Vi får reduceret til 3-2 ved Lucas Di Caterino ti minutter før tid, hvor NB 93 får gult kort, så vi kommer i overtal. Vi presser på mod slutningen, men desværre lykkedes det dog ikke at komme til den afgørende chance," siger Martin Winther.

Trods nederlaget en tilfreds trænertrio.

"NB 93 er et godt hold, bestemt. Det vidste vi godt på forhånd, men stor ros til vores unge for aldrig at slå op i banen undervejs."

"Vi mangler fysik og råstyrke, og det skal spillerne så lære på den hårde måde ved at spille kampe. Det er den eneste vej, men jeg er sikker på, at de nok skal få det lært, som sæsonen skrider frem, for de vil det her," roser Martin Winther.

Hornslet skulle allerede have spillet igen tirsdag på udebane mod CIF, men kampen flyttes sandsynligvis til en anden dato.

"Deres baner er håbløse, og derfor ville de gerne spille ude hos os på kunstgræsbanen, men her spiller vores ene Serie 5 hold tirsdag aften mod IF Midtdjurs, så det er ikke muligt. Kampen flyttes sikkert til senere på sæsonen," vurderer Martin Winther.

Målrige kampe

Hornslets to øvrige seniorhold var i weekenden involveret i to særdeles målrige kampe.

Serie 5.1 spillede søndag i et gevaldigt snevejr 6-6 mod lokalrivalerne IF Ådalen. Her medvirkede senior & søn hos Hornslet, Pelle Pilgaard (tidligere førsteholdsspiller i klubben) med det giftige venstreben og sønnike Tobias Thygesen Pilgaard. Moderen, Tanja Thygesen, var i en yngre udgave også en yderst kompetent damespiller i Hornslet IF.

Farmand nettede hele fire gange, afkommet en enkelt gang.

"Tobias er et stort talent, som med lidt mere fysik bliver en coming man i fremtiden," siger Martin Winther.

Hos Ådalen scorede talentet Magnus Krovik Greve, søn af den forhenværende Lokalavisen journalist Mogens Greve, to gange.

Hornslet andethold i Serie 5 mødte lørdag Kolind-Perstrup med veteranen Mikkel Lænø Stær på holdet.

Dette opgør sluttede 5-5, så det er ikke mål, de mangler i Hornslet IFs seniorafdeling.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen