Danmarksserien: Anders Emil Hjort brillerede med klasseredning i nulløsning

FC Djursland holder Herning Fremad under sig i tabellen efter 0-0 i intenst bundopgør

Artiklens øverste billede
FC Djurslands målmand Anders Emil Hjort (til venstre) havde en af sin karrieres bedste redninger, da han var med til at sikre FC Djursland et point i bundopgøret mod Herning Fremad. Arkivfoto: Martin Schultz

”0-0 var et retvisende resultat i en meget lige kamp. Som kampen udviklede sig er vi tilfredse med at kunne sætte et point ind på kontoen,” siger sportschef og assistenttræner Nicolaj R. Poulsen efter at FC Djursland lørdag eftermiddag på hjemmebane spillede 0-0 mod et rutineret og fysisk stærkt hold fra Herning Fremad. Med det ene point har FC Djursland sikret sig fire point mod de direkte rivaler fra Herning Fremad efter at have vundet det første opgør med 3-2 på mål af Morten Bruun, Nicklas Sloth, og i kampens sidste minut ved Janus Tranæs Didriksen i det, som var FC Djurslands første sejr i den syvende kamp i efteråret.

Efter en sløj indsats i påskemandags kamp mod IF Skjold Sæby, som FC Djursland tabte med 2-0, talte cheftræner Felipe Soares med store bogstaver for at ruske op i spillerne efter en ikke godkendt præstation.

”Indsatsen i kampen mod Herning Fremad var godkendt. Spillerne har forstået Felipes påtale. Som hold løste vi opgaven rigtig fint. Det var en solid kamp af hele holdet, hvor alle spillere leverede som forventet. Der var god harmoni på holdet, som præsterede med god energi. Vi viste, at vi havde troen på os selv,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Særlig ros var der til unge Emil Birkedal Nielsen, som spillede hele kampen i forsvaret sammen med Casper Stylsvig Bæksted og Christian Rytter Fløjborg. Emil Birkedal Nielsen, som er vendt tilbage efter en knæoperation for over et år siden, var den store profil i denne kamp.

”Desuden præsterede målmand Anders Emil Hjort en af de redninger, som skaffer point, da han hentede en hård flad afslutning helt ude ved stolpen. Det var en af Anders Emil Hjorts bedste redninger i nyere tid,” mener Nicolaj R. Poulsen.

Unge folk leverede

FC Djursland har et hårdt program i foråret med både afslutningen på grundspillet, et slutspil med syv kampe, og en eller to kampe i pokalturneringen Sydbank Pokalen.

”Vi kommer til at stille store krav til spillerne, og derfor roterer vi bevidst når vi sætter holdet,” siger Nicolaj R. Poulsen. Således sad profiler som Emil Bjerre Busk og Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen på bænken. Fabian Korsgaard spillede med Østdjurs 91, hvor han er spillende træner i samarbejde med Simon Konge Laursen, og Nicolaj Jarsmer blev skånet for at passe på hans bentøj efter en travl opstart. Morten Bruun var ude med karantæne efter at have modtaget et gult kort i kampen mod IF Skjold Sæby. ”Høffe” kom ind og afløste Sebastian Bendix Væggemose efter godt 60 minutters spil.

Til gengæld var Janus Tranæs Didriksen tilbage på midtbanen efter overstået karantæne, og omkring ham var der et pænt kontingent af truppens unge spillere både på banen og på bænken. Tvillingerne Nicklas og Mikkel Sloth, Oliver Jensen og Emil Sander Husum var i startopstillingen, og der blev desuden spilletid til Oliver Hjortshøj Jensen. Martin Westmark Hansen og Thor Helle.

”Vi gjorde godt brug af de unge folk og de leverede en rigtig god indsats,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Spænding til sidste minut

Opgøret mod Herning Fremad var en direkte duel om sidstepladsen i rækken, og med det ene point holdt FC Djursland uldjyderne to point under sig i tabellen.

”Det var et intenst og meget lige opgør mod en velorganiseret og rutineret modstander, hvor vi dog manglede finish’en på den sidste tredjedel af banen. Helt frem til kampens 94. og sidste minut kunne sejren gå til begge sider. I 1. halvleg havde vi enkelte chancer mere end Herning Fremad, og i 2. halvleg kom begge hold frem til chancer, blandt andet på frispark og hjørnespark. I slutfasen appellerede gæsterne for et straffespark, da en angriber mistede balancen i en løbeduel med Christian Rytter Fløjborg. Men Fløjborg agerede rutineret og trak sig i duellen. Til sidst sad nerverne uden på tøjet på begge hold,” fortæller Nicolaj R. Poulsen.

På lørdag skal FC Djursland en tur nordpå for at møde Nørresundby FB, som har tabt sine første tre kampe i foråret.

”Der er stor jævnbyrdighed i bunden af rækken, og med en sejr kan vi rykke op i tabellen,” slutter Nicolaj R. Poulsen. Efter kampen mod Nørresundby FB venter Kjellerup IF på hjemmebanen ”på Bjerget”, hvor FC Djurslands tidligere cheftræner Robert Sørensen slår sine folder som assistenttræner.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.