Seriefodbold: KPI sænket af drømmehug på Kolind Park

Efter en jævnbyrdig 1. halvleg fik Kolind-Perstrup IF bøllebank med 4-0 af oprykkerne fra FAML Aarhus i Serie 1

Artiklens øverste billede
KPI-træner Dennis Holdgaard og hans spillere måtte tage imod lidt af en mavepuster i 4-0 nederlaget til FAML Aarhus. Arkivfoto: Martin Schultz

FAML Aarhus er et nyt hold i Serie 1 og for traditionsklubben Kolind-Perstrup IF blev det et knusende møde med oprykkerne fra Aarhus Nord. Efter en jævnbyrdig 1. halvleg og 0-0 ved pausen satte aarhusianerne nemlig turbo på og scorede fire mål i 2. halvleg, heraf to på særdeles veludførte langskud.

”Vi gik til pause med en god fornemmelse. Vi forventede nok at få scoret og aftalte at stresse deres bagkæde ved at lægge et højere pres på dem,” fortæller KPI-træner Dennis Holdgaard.

”Men hvad der er skyld i hvad, er vi ikke helt klar over. Var det vores disposition eller aftalte vores modstander et modtræk mod vores spil? I hvert fald kom vi til at stå længere tilbage på banen, og FAML Aarhus fik medvind i den kraftige blæst. Vi blev trykket, og i det 57. minut kom gæsterne foran på et klassemål. Det var godt sparket ind. Bolden blev tæmmet og sparket fra venstre side og i en bue over i det lange hjørne. Det var flot udført og vores målmand André Tonnesen havde ingen chance for at redde det skud.”

”Det havde været en meget lige kamp til da, men man kunne fornemme, at det hold, som scorede først, ville vinde kampen. Så det handlede om at få scoret først. Scoringen punkterede kampen for os. Nu havde vi fightet i en time, og nu gik det deres vej,” fortæller Dennis Holdgaard.

FAML et spændende bekendtskab

Kolind-Perstrup IF vandt med 2-1 i premieren over Fårvang IF på kunstgræs i Tirstrup, så det var et hold med selvtillid, som for første gang i foråret stillede op på eget græs på Kolind Park på en efter årstiden fornuftig kampbane, selvom det er svært at spille poleret fodbold på græstæppet så tidligt på året.

Kolind-Perstrup IF var uden den skadede forsvarsspiller Magnus Bisgaard Hansen, men unge Nicolai Christensen gjorde det godt på den for ham uvante plads som venstre back. Desuden var der debut på KPI’s bedste hold til Simon Væggemose, en ny spiller med en fortid i aarhusiansk fodbold. Væggemose blev et kvarter før tid afløst af Mikkel Damgaard Møller Jensen, men er en spiller, som træner Dennis Holdgaard ser frem til at arbejde med.

Dagens modstander FAML Aarhus var en helt ukendt størrelse, for aarhusianerne har for det meste hygget sig som studenterhold i de nedre rækker af seriefodbolden. Men i de senere år har holdet trænet mere seriøst og har fået smag for oprykninger. I efteråret rykkede holdet suverænt op i Serie 1 efter at have vundet samtlige 12 kampe. På holdet er spillere som Jeppe Horsdal fra Hornslet IF’s sidste storhedstid og Frederik Hammershøj, der som ung spillede i Hobro IK. Med på holdet er også en Lars Schäfer med en veludviklet sparketeknik, for med to flotte mål på langskud tog han pippet fra Kolind-spillerne og fik KPI-træner Dennis Holdgaard til at udtrykke sin anerkendelse. Så FAML Aarhus er et spændende nyt bekendtskab i Serie 1, som også TRIF og Vivild IF får fornøjelsen af at møde.

To spande koldt vand

Kampen startede jævnbyrdigt med gode muligheder til begge hold.

”Vi var gode til at bryde deres spil og fik sat muligheder op. Begge hold spillede god fodbold og kampen bølgede frem og tilbage. Vores bedste mulighed tilfaldt Martin Holm Hansen, som brød igennem og havde en god afslutning fra en spids vinkel,” fortæller Dennis Holdgaard.

”Vi havde troen på at kunne score, da vi gik ud til 2. halvleg, men den første spand koldt vand fik vi i hovedet efter 57 minutter, da FAML Aarhus scorede sit første klassemål til 1-0. Nu skulle vi angribe mere for at udligne, men vi fik ikke sat os ordentlig igennem, mens vores modstander var tilfreds med at være foran og spillede på deres kontramuligheder.”

”Et kvarter efter scoringen til 1-0 blev der afsluttet, og vores målmand Andre Tonnesen parerede bolden ud til siden som han skal. Men en FAML spiller kom først på riposten og skubbede bolden i mål fra en spids vinkel. Det var endnu en spand koldt vand, for det var os der skulle presse på for at udligne. Lidt senere scorede FAML endnu et flot langskudsmål ved samme spiller, næsten lige så flot som det første.”

Syv minutter før tid blev det 4-0 til gæsterne fra Aarhus, og den sejr var ifølge Dennis Holdgaard nogle mål for stor.

”De havde medvind både på banen og i deres spil og lavede mål på alt, hvad de rørte ved. Lige pludselig kunne de gå på vandet. Det blev derfor et ufortjent stort nederlag, som kan se voldsomt ud på papiret,” siger Dennis Holdgaard, som roser Nicolai Christensen og Jakob Degn Larsen, som gjorde det godt som kreatør i offensiven.

”Mange gjorde det godt, men vi kom ikke frem til så meget, som vi havde håbet på,” slutter Dennis Holdgaard.

I sin næste kamp møder Kolind-Perstrup IF lørdag kl. 14.00 et andet nyt bekendtskab i Serie 1, Aarhus Juniors, på udebane på Skjoldhøjskolen i Tilst.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.