Seriefodbold: IFM smed 2-0 føring mod unge talenter fra Grenaa IF

Serie 3: Grenaa IF vendte 0-2 til 3-2 i overraskende premieresejr over IF Midtdjurs

Artiklens øverste billede
Jesper Nimb Sørensen (yderst th.) skal i Grenaa IF udvikle lokale talenter til Danmarksseriespillere. Arkivfoto

IF Midtdjurs startede forårssæsonen i lørdags med en sikker 3-1 sejr over VSK Aarhus, og holdet fra Ryomgård har som mål at være med til at ”præge rækken”, som holdleder Peter Møller udtrykker det. Men IF Midtdjurs mødte allerede det første bump på vejen, da holdet tirsdag aften mødte Grenaa IF på HSM Arena i Grenaa. Et ungt Grenaa hold med tre spillere fra DS-truppen og tilsat tre tilbagevendte profiler vandt nemlig kampen med 3-2 efter at have været bagud med 2-0 i begyndelsen af 2. halvleg. Alle fem mål faldt i 2. halvleg, men da slutfløjtet lød, var det Grenaa IF, som stod som den overraskende vinder af kampen.

”Jeg var spændt og lidt nervøs før mødet med IF Midtdjurs, som var kommet godt i gang og har et godt hold,” siger Grenaa IF træner Jesper Nimb Sørensen. Hans opgave er at bygge videre på sidste års arbejde med at gøre Grenaa IF’s Serie 3 hold til rugekasse for de unge talenter og sikre rekrutteringen af spillere til FC Djurslands hold i Danmarksserien. Så slut med at holde røven i vandskorpen i Seriefodbolden ved at hente udtjente profiler ud af hængekøjen, og i stedet fuld fart på udviklingen af de unge lokale talenter og spillere fra VID Djurs’ Brazil Football College.

Grenaa IF fungerer reelt som andethold for FC Djurslands hold og det kan være både godt og skidt, når holdet skal sættes i Serie 3. For er DS-truppen plaget af skader, må andetholdet afgive spillere. Men er truppen bred, kan spillere fra DS-truppen forstærke Serie 3 holdet.

”Vi er klar over, at FC Djursland har et meget hårdt program i foråret og vi kan forvente, at der bliver brug for hele truppens bredde. Det kan komme til at påvirke Grenaa IF i Serie 3,” siger Jesper Nimb Sørensen. Til kampen mod IF Midtdjurs var der fuld spilletid til DS-truppens Güney Atas i midterforsvaret og Diego Daniel Hansen Tanaka som højre back, og angriberen Thor Helle spillede hele 2. halvleg.

Malthe Engelund tilbage igen

Jesper Nimb Sørensen har en ung trup til sin rådighed, som er blevet forstærket med nogle kendte Grenaa IF profiler.

”Malthe Lemming Engelund har fået lysten igen til fodbold, og Jens Madsen er også tilbage. På mål har vi Robin Bossen Arvid, som har fået lysten til at stå mellem stængerne tilbage og lukker hullet efter Lukas Andersen, som er stoppet, og Oliver Blicher, som står på U19 holdet. Til gengæld har vi afgivet Emil Birkedal Nielsen og Frederik Borup Vogel til DS-truppen, og Sebastian Ring er trådt af for at tage en tur til militæret,” fortæller Jesper Nimb Sørensen, som stillede op i 3-5-2 formation med en afbalanceret defensiv organisation i premieren.

”IF Midtdjurs var bedst på bolden i 1. halvleg. De var fysisk stærkere og så en tak bedre ud end os. IF Midtdjurs var bedst, men vi parerede. Kampen bølgede frem og tilbage, og der var chancer i begge ender.”

1. halvleg endte dog målløs, men kort før pausen fik Grenaa IF forsvarets styrmand Güney Atas et gult kort. Det udnyttede IF Midtdjurs, som kom bedst i gang i 2. halvleg med to scoringer inden for få minutter i begyndelsen af halvlegen på to flotte mål med Christian Greffel som målscorer. Men det slog ikke Grenaa IF ud.

Grenaa IF havde skiftet angriberen Thor Helle, som fik de sidste minutter i lørdagens DS-kamp mod Herning Fremad, ind i pausen og det gav fart til Grenaa IF’s angrebsspil. Omkring et kvarter ind i halvlegen lagde Malthe Lemming Engelund en aflevering over 20-30 meter frem mod gæsternes mål og Thor Helle løb fra IFM-forsvaret og prikkede bolden i mål til 2-1. Tilbagevendte Jens Madsen kan kaste rigtig lange indkast helt ind i feltet. Victor Dalmose tog imod på kanten af feltet og scorede et flot mål ved at trække sig fri og derefter placerede bolden i det modsatte hjørne af målet bag IFM-keeper Lasse Walther Nielsen. Og ti minutter senere fik Grenaa IF vendt kampen til 3-2, da Malthe Lemming Engelund spillede bolden til Jens Madsen i højre side. Han satte et par IFM-spillere og sendte et fladt indlæg indover til Collegespilleren Kondwani Bottan Mbao, som kunne sparke bolden i et tomt mål.

Thor Helle med masser af fart

”Det lå ikke i kortene, at vi skulle vende kampen på denne måde, men mål ændrer kampe og vi kom tilbage, og unge i medgang kan ikke stoppes. Vi fik overtaget, da IFM’s Emil Ring Kristensen i 2. halvleg fik et gult kort og måtte ud i ti minutter. Men kampen kunne gå begge veje, og det var flot, at vi kom tilbage” siger Jesper Nimb Sørensen. Han fremhæver Güney Atas, som spillede en stor kamp i centerforsvaret.

”Han var fremragende og spillede klogt, aggressivt og med god kommunikation,” siger Jesper Nimb Sørensen. Han fremhæver også Malthe Lemming Engelund, som lagde op til Thor Helles mål og med både driblinger og lange afleveringer bragte kreativitet ind i Grenaa IF’s spil og fik en kampafgørende rolle på holdet.

”Jeg vil også fremhæve Thor Helle, som kom ind i 2. halvleg og gav masser af fart til vores angrebsspil. Han er stor, hurtig og skyder godt, og han skabte meget uro i IF Midtdjurs’ forsvar. Vi kan have store forventninger til Thor, som er tilbage efter skader. Han gjorde en markant forskel,” siger Jesper Nimb Sørensen.

Sejren over IF Midtdjurs gav en fin sæsonstart til Grenaa IF. Men hvad er ambitionerne for holdet?

”Vi ved, at FC Djursland har et meget kompakt program i dette forår. Vi har ikke ambitioner om at rykke op, men håber på vi kan blive en blød firer. Vi vil helst ikke skulle ud og spille om nedrykning,” slutter Jesper Nimb Sørensen.

Grenaa IF møder mandag aften TRIF på PR Park i Rønde, mens IF Midtdjurs allerede fredag aften skal møde Aarhus Fremad på hjemmebanen AC Huse Park i Ryomgård.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.