Seriefodbold: Nøragers Mathias Fisker matchvinder i målfattigt lokalopgør

Nørager B lukkede ned for Østdjurs 91’s individualister og vandt lokalopgøret i Serie 2 med 1-0

Artiklens øverste billede
Nørager B stillede op uden klubbens U19 talenter, som spillede Liga 2 kamp mod FC Silkeborg, men havde i stedet Daniel Sortkjær og Mark Thomassen med på holdet, da Østdjurs 91 blev slået med 1-0 i årets første lokalopgør i Serie 2. Foto: Nørager B

”Det var ikke skønspil. Vi kan spille meget bedre. men vi er tilfreds med at vi vandt kampen.”

Sådan siger Nørager B’s nye cheftræner Jeppe Friis, efter at hans hold lørdag eftermiddag på et mål af Mathias Fisker vandt med 1-0 over lokalrivalerne fra Østdjurs 91 på Nørager Stadion.

De to hold fra hver sin ende af Norddjurs Kommune har givet hinanden nogle gevaldige kampe gennem de seneste år. De mødtes som oprykningskandidater i Serie 3 og gav hinanden fight til sidste minut, da Østdjurs 91 spændte ben for Nørager B’s drømme og rykkede op en sæson før Nørager B. Nørager B kom op for et år siden, så i efteråret tog de to hold fat i rivaliseringen igen, nu i Serie 2.

Østdjurs 91 kom til Nørager Stadion med to sejre, mens Nørager B efter en storsejr på 8-1 over VSK Aarhus i sin næste kamp tabte med 3-1 til Skødstrup SF

”Det blev vanskeligt som forventet, for Østdjurs kom med alt det vi ved de er gode til: kompakt organisation, fysik, løbevillighed og god fight. Men vi havde styr på deres individualister, og Jacob Toxbro Andreasen og Fabian Korsgaard fik ikke lov til at udfolde sig. Til gengæld spillede unge Frederik Taylor godt i Østdjurs 91’s centrale forsvar, og han gjorde det svært for os,” fortæller Jeppe Friis.

Nørager B kom foran med 1-0 efter 50 minutter, og Østdjurs evnede ikke at bringe balance i regnskabet.

”Østdjurs 91 så ikke ud til at være i så god træning, så de havde ikke et modtræk, da de kom bagud,” mener Jeppe Friis.

Gamle drenge på bænken

Nørager B har både i efteråret og i denne sæson kunnet hente hjælp fra AIF/NBK’ talentfulde U19 hold, når det kneb med bredden.

”Men vores U19 hold skulle næsten på samme tid spille ude mod FC Silkeborg, og her prioriterer vi, at de stiller op så stærkt som muligt. Mads Kusk var skadet og Rasmus Knudsen er ikke klar endnu,” siger Jeppe Friis, som derfor havde Christian Mørch, som har været plaget af skader, og de to veteraner Mark Thomassen og Daniel Sortkjær med på bænken.

”Vi måtte trække lidt ekstra på start 11’eren. Christian Mørch kom ind de sidste 25 minutter, mens Daniel Sortkjær fik 10 minutter og Mark Thomassen fik 5 minutter på banen.”

Kampens afgørelse faldt fem minutter efter pausen, da Michael Jensen fik bolden i en god position. Han spillede bolden videre til Kristoffer ”Bubber” Frandsen, som spillede den op til Christian Basballe, som sendte et indlæg mod gæsternes mål. Her tog Rasmus Bang Rasmussen duellen med Østdjurs 91’s Simon Konge Laursen, men bolden passerede til bagerste stolpe, hvor Mathias Fisker kunne heade den opspringende bold i mål. Nørager B fik et mål underkendt i 1. halvleg på grund af offside, efter at Gökhan Tokay havde ramt stolpen på Mads ”Pylle” Pedersens frisparksindlæg.

Kasper Sortkjær rydder godt op

”Det blev en kamp, som blev spillet på Østdjurs 91’s præmisser, og det blev ikke en køn eller seværdig kamp. Den blev vundet på andre dyder end vi er vant til. Vi vil gerne have bolden meget og spille teknisk og fremadrettet, men banerne er heller ikke for gode. Vores spil skal blive meget bedre,” siger Jeppe Friis, som fremhæver Lasse Jensen og anfører Mads ”Pylle” Pedersen i midterforsvaret og Kasper Sortkjær på den defensive midtbane for deres indsats.

”Det var en meget jævnbyrdig kamp, og hvis der skulle findes en vinder, så var det ok, at det blev Nørager B,” siger Ronni Didriksen fra Østdjurs 91’s ledelse.

”Der var ikke massevis af chancer, og kampen kunne ligeså godt være endt 0-0.”

Østdjurs 91 måtte se bort fra skadede Rasmus Konge Laursen, men havde den spillende træner Fabian Korsgaard med på holdet, selvom han også er en del af FC Djurslands trup i Danmarksserien.

På lørdag tager Nørager B imod Fuglebakken KFUM på Nørager Stadion, mens Østdjurs 91 møder oprykkerne fra AH 2012 på Hørning Stadion.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.