Beachvolley, streetbasket og fodbold på Vejlby-Risskov Center

Der er sport og fællesskab på menuen, når Skovbakken på Grundlovsdag åbner dørene for områdets kollegier og ungdomsboliger, som har mulighed for at stille egne hold.

Artiklens øverste billede
Astrid Wierzba og Simon Anker-Møller Fisker er hovedkræfterne bag den nye kollegieturnering i det nordlige Aarhus. Her står de med plakaten til arrangementet.

Efter en for mange menneskers vedkommende en alt for lang pause med corona-restriktioner er det nu igen muligt at dyrke idræt sammen udenfor, og det fejrer Skovbakken Grundlovsdag med lanceringen af et nyt idrætsstævne, hvor beboerne fra kollegier og ungdomsboliger i det nordlige Aarhus kan mødes for at dyste mod hinanden i beachvolley, fodbold og streetbasket.

»Formålet er at skabe en dag, hvor unge på tværs af kollegier, studie- og ungdomsboliger får mulighed for at bevæge og hygge sig sammen og konkurrere i fællesskabets tegn. Det har der været alt for lidt af alt for længe, så derfor har vi sat det her initiativ i gang, som vi håber også kan leve efter corona,« fortæller Skovbakkens udviklingsansvarlige, Astrid Wierzba.

Astrid Wierzba og Simon Anker-Møller Fisker er hovedkræfterne bag den nye kollegieturnering i det nordlige Aarhus. Her står de med plakaten til arrangementet.

Aarhus Nord vrimler med unge mennesker, der bor på kollegier eller i studieboliger, men mange af dem lægger ikke vejen forbi i Skovbakken på Vejlby Centervej. Det ønsker klubben at gøre noget ved og samtidigt vise anlægget frem.

Ser frem til nabodyster

Projektleder Simon Anker-Møller Fisker ser frem til en dag med gode nabodyster.

»Som aarhusianer er det fedt at være med til at skabe en dag med sport og samvær med naboer eller genboer som omdrejningspunkt. Det mangler vi. Virksomhederne har DHL-stafetten, de studerende Danmarks Største Fredagsbar i september og med ’Kollegieligaen’ får vi endelig et stævne, hvor man stiller hold med dem, man bor sammen med,« siger han.

Aarhus Idrætssamvirke har sammen med Jyske Bank og Sparbank Nord-fonden gjort det muligt at deltage gratis, mens IK Skovbakken sammen med Vejlby-Risskov Hallen står for at arrangere stævnet, som arrangørerne håber kan blive en tilbagevendende én af slagsen.

Ny tradition

”Vi håber, at vi med ’Kollegieligaen’ kan starte en tradition op, vi kan gentage og udvide næste år. I år er vi lidt begrænset af corona-restriktioner, men det går, fordi deltagerne har vist enestående vilje til at stille op og spille med de begrænsninger, der er. Næste år vil vi gerne være endnu flere og drømmer om at slutte af med en koncert og måske fest i hallen,« siger udviklingsansvarlig i IK Skovbakken, Astrid Wierzba.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.