Seriefodbold: Comeback til Auning IF’s gamle måltyv i nullert i Grenaa

Selv ikke Mogens Laursen kunne score, da Grenaa IF og Auning IF i Serie 2 spillede 0-0 tirsdag aften på HSM Arena

Artiklens øverste billede

”Jeg fik brug for både de ældste og de yngste. Og de gjorde det fremragende.”

Sådan siger Auning IF’s træner Claus Svenningsen, som forleden i kampen mod VRI fik fire stamspillere skadet i det han kaldte en ”mareridtskamp”.

”Jeg kommer til at grave dybt for at stille hold mod Grenaa IF, men det skal nok lykkes,” sagde Clauss Svenningsen efter kampen mod VRI. Og med 0-0 i kampen mod Grenaa IF viste Claus Svenningsen, at hans gravearbejde bar frugt og at klubånden er intakt i Auning IF. Rutinerede Christian Dahl Andersen spillede samtlige 90 minutter og leverede en klog og konstruktiv indsats på midtbanen. 16-årige William L. Henningsen fik debut og blev smidt ind som angriber efter få minutters spil. Og med 25 minutter igen blev den 40-årige tidligere Randers Freja og FC Midtjylland angriber og U-landsholdsspiller Mogens Laursen sendt på banen som frontløber og viste, at den gamle angribers målnæse stadig kan lugte sig frem til chancerne. Mogens Laursen havde flere gode afslutninger, men kom ikke på måltavlen.

”Havde Mogens været lidt yngre, havde han hoppet lidt højere, da chancen bød sig på et indlæg,” mener Claus Svenningsen.

Men ind ville bolden ikke i en ”god og fair” kamp, som Grenaa IF’s træner Jesper Nimb Sørensen kalder 0-0 forestillingen tirsdag aften på HSM Arena.

”Auning IF var bedst i 1. halvleg og pressede os. De gik på banen for at vinde og var i perioder helt oppe at stå. I løbet af 2. halvleg fik vi overtaget, og især i det sidste kvarter, hvor luften gik ud af Auning IF’s ballon. Vi havde 3-4 chancer, som blev reddet, og i kampens allersidste sekunder reddede Simon Stampe et af vores forsøg på stregen,” siger Jesper Nimb Sørensen.

Jeg synes Malthe Lemming Engelund var kampens bedste. Han havde fået en fri rolle på den offensive midtbane og havde 2-3 gode chancer og var millimeter fra at score

Jesper Nimb Sørensen, Grenaa IF

Mogens ”Mangemål” Laursen

Med de skadede spillere fra søndagens kamp mod VRI, Asger og Frederik Køtter, Martin Gundersen og Mikkel Schnoor, ude af betragtning, var det lidt af et kunststykke, at Claus Svenningsen kunne stille et hold, som var i stand til at presse ubesejrede Grenaa IF i 1. halvleg.

”Og mareridtet så ud til at fortsætte, da vi efter ganske få minutter måtte tage Martin Hørning ud med en flænge i hovedet og sende ham på skadestuen. Ind kom en U17 spiller, den kun 16-årige William L. Henningsen, som præsterede et imponerende indhop i sin debut som angriber på Auning IF’s bedste seniorhold. Han blev valgt som kampens spiller på Auning IF’s hold.

Brødrene Christian og Andreas Dahl Andersen har begge rundet de 30 år, men trækker i den blå trøje, når der er brug for dem, og viser begge stadig stor spilforståelse og fin teknik med familiens karakteristiske venstreben.

Den store overraskelse på holdet var Mogens Laursen, som fik sin fodboldopdragelse i Auning IF, men som blomstrede op sammen med storebror Michael Laursen som en giftig angrebsduo i Randers Freja i slut-90’erne. Mogens Laursen kom på alles læber, da han i sin debutkamp for FC Midtjylland scorede tre mål mod Lyngby B, men konkurrencen om angrebspladserne hos ulvene på heden med ”Farlige” Frank Kristensen og Razak Pimpong var hård, så Mogens Laursen fik sin kontrakt ophævet i 2003. Han vendte tilbage til Randers FC og genfandt spilleglæden og målhumøret, som gav ham tilnavnet Mogens ”Mangemål”. Han sluttede karrieren hjemme i Auning IF og nåede lige at spille med på holdet, da Claus Svenningsen overtog holdet for fem år siden.

Men Mogens Laursen lod sig altså lokke ud af hængekøjen, da nøden var størst i barndomsklubben og kunne med lidt held have afgjort kampen mod Grenaa IF.

Havde Mogens været lidt yngre, havde han hoppet lidt højere, da chancen bød sig på et indlæg

Claus Svenningsen, Auning IF

Malthe Engelund gjorde det godt

Grenaa IF stillede op som rækkens eneste ubesejrede hold mod Auning IF og havde med unge talenter som Güney Atas, Frederik Borup Vogel, Diego Daniel Hansen Tanaka, Thor Helle og den fra en skade tilbagevendte Hassan Omar fået et pænt skud ”young power” ned fra FC Djurslands DS-trup. Suppleret med rutinen fra etablerede spillere som Robin Bossen Arvid, Malthe Lemming Engelund og Jens Madsen så Grenaa IF godt ud, men hjemmeholdet formåede ikke at få bolden i nettet bag Auning IF’s Jimmy Højholdt.

”Det var en chancefattig kamp, men vi havde de største 3-4 chancer. Men som kampen udformede sig, kan jeg ikke være utilfreds. Vi skød med alt, hvad vi havde, og vi havde alle muligheder for at vinde, men de blev pareret. Vores indstilling var fuld af energi og fight, og jeg kan glæde mig over at vi holdt 0’et for tredie gang. Jeg synes Malthe Lemming Engelund var kampens bedste. Han havde fået en fri rolle på den offensive midtbane og havde 2-3 gode chancer og var millimeter fra at score,” siger Jesper Nimb Sørensen.

”Güney Atas, som tog duellerne med Mogens Laursen, da han kom ind, var slet ikke født, da Mogens Laursen var på toppen i FC Midtjylland. De unge spillere kendte slet ikke til, hvem han var og hans meriter, men Güney gik til ham med fuld skrald. Det morede vi os over efter kampen,” slutter Jesper Nimb Sørensen.

Claus Svenningsen må grave dybt igen for at stille hold, inden Auning IF lørdag på eget græs møder Aarhus Fremad. Grenaa IF skal tirsdag aften til Aarhus for at møde VSK Aarhus.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.