Skanderborg-træner: »For at lykkes inde på banen må man bare erkende, at det kræver et vist økonomisk niveau«

Bjerge kan ikke flyttes med et »fingerknips«, men på sigt er en østjysk sammenslutning det eneste, der kan bane vejen mod toppen af tabellen, lyder det fra den kommende Skanderborg Århus-træner, Nick Rasmussen.

Artiklens øverste billede
Skanderborg Århus-konstellationen kører næste år videre på Skanderborgs licens.

Med en klar målsætning for fremtiden om at blive fast inventar i topfem i ligaen blev Skanderborg Håndbold og det konkursramte Århus Håndbold som bekendt enige om at fusionere; eller måske rettere sagt bliver Skanderborg Håndbold i den kommende sæson slået sammen med dét, der – i hvert fald på et sportsligt plan – resterer af den rivaliserende klub fra Aarhus.

I stedet for at konkurrere om vigtige point på banen samt om både tilskuere og sponsorer udenfor er der nu tale om et marineblåt joint venture med et slags fifty-fifty-split på det administrative plan – men også i fordelingen af hjemmebanekampe for det kommende østjyske mandskab.

Forløbet op til konkursen, der officielt blev meldt ud anden påskedag, har fået et par hårde ord med på vejen fra flere af de fritstillede Århus Håndbold-spillere. Samtidig lader det ikke til, at sportschef Peter Bredal har haft det fornødne held med at shanghaje de Århus Håndbold-profiler, som nok ellers har været på ønskelisten til fusionsprojektet.

To byer. To klubber. Tilsammen kan det skabe en langt større økonomisk volumen samt en større og stærkere organisation.

Skanderborg-cheftræner Nick Rasmussen om fusionen med Århus Håndbold

Kaptajnen var overrasket

Men hvad har reaktionerne været i den østjyske købstad sydvest for Aarhus? Skanderborg Århus-konstellationen kører jo trods alt videre på Skanderborgs licens.

Var der et lokalpatriotisk hjerte eller to i Skanderborg-lejren, der sprang et slag over, da man blev delagtiggjort i den opsigtsvækkende nyhed? Eller var sammenslutningen mellem de to østjyske klubber det eneste rigtige, nu hvor våbenkapløbet blandt andre topklubber herhjemme for alvor er stukket af?

»Folk blev da overraskede over, at dét lige netop var scenariet; at vi fremover skal hedde noget andet og bliver fusioneret med lokalrivalerne fra Aarhus … Det var der ikke mange, der havde forudset,« lyder det fra Skanderborg-playmakeren Morten Balling.

»Den umiddelbare reaktion var faktisk stilhed. De fleste af os (fra Skanderborg-truppen, red.) kender jo i virkeligheden mange af spillerne fra Aarhus – og den besked, som vi modtog, var jo trods alt positiv – så det var virkelig hårdt at få at vide, at andre nu stod til at miste deres arbejde på grund af fusionen,« fortæller den 33-årige Skanderborg-kaptajn.

Men Morten Balling ser trods alt positivt på fremtiden:

»Personligt ser jeg fremad mod et spændende projekt, hvor vi gerne skal lykkes med at løfte niveauet yderligere og altså bygge videre på de bedrifter, vi (i Skanderborg-regi, red.) har præsteret de seneste tre år. Dertil får vi jo også fordel af nogle flotte faciliteter i Aarhus, som også bliver en del af hele setuppet. Al begyndelse er svær … men det er jo trods alt lykkes for mange andre klubber at fusionere med succes. Selvfølgelig var vi alle i starten nok en smule chokerede over, at det skulle ske, men efter man lige har sundet sig lidt … ja, så er det da et spændende projekt at blive en del af,« siger Morten Balling.

Stærkere sammen

På påskepressemødet blev det meldt ud, at fusionen gerne skal resultere i et højere sportsligt niveau. Kampen om pladserne på det østjyske mandskab skal skærpes. Det hele til en væsentlig lavere omkostning – hvilket blev understreget flere gange. Med et styrket netværk af sponsorer; en klar styrkelse af staben omkring truppen; og med mulighed for at fastholde de østjyske talenter i regionen i længere tid, end det aktuelt er tilfældet.

Ønsker man at gøre sig gældende i toppen af dansk herrehåndbold, er det nødvendige tiltag, lød begrundelsen. Især i en tid hvor flere store internationale stjerner flokkes om den danske liga.

»To byer. To klubber. Tilsammen kan det skabe en langt større økonomisk volumen samt en stærkere organisation. I Aarhus har man arbejdet med en bredere funderet administration, end det har været tilfældet i Skanderborg. Og for at lykkes inde på banen må man også bare erkende, at det kræver et vist økonomisk niveau og en daglig organisation i forhold til både sælgere, ledere og sportschefer … i princippet alt det uden for banen. Med det her fusionsprojekt bliver der netop lagt op til, at man sammen kommer til at stå langt stærkere fremadrettet,« siger Skanderborgs nuværende cheftræner, Nick Rasmussen, der også skal bestride samme post i Skanderborg Århus Håndbold.

Den rutinerede Skanderborg-træner tillægger ikke en lokal rivalisering den store værdi kontra de fordele, der måtte være ved et fælles østjysk eventyr – og “fusioner” findes der ifølge Nick Rasmussen talrige eksempler på i dansk håndbold.

»Jeg kan godt forstå, at det for nogle kom som et chok; at Århus Håndbold og Skanderborg Håndbold bliver slået sammen. Men i forhold til at ville være en del af den bedste danske række er der historisk set mange klubber, som i virkeligheden er endt som en slags fusionsklubber, der dækker et større geografisk område.«

»Hvis man vil rykke sig rent sportsligt, er man også nødt til at sikre et langt stærkere økonomisk fundament. Man kan ikke flytte bjerge med et fingerknips, men ved at slutte to verdener sammen skal vi gerne kunne videreudvikle relationer til sponsorer og samarbejdspartnere og på sigt skabe bedre muligheder for at rekruttere spillere,« siger Nick Rasmussen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.