Seriefodbold: TRIF bør nu regnes som seriøs kandidat til oprykning til Jyllandsserien

Mads Amstrup scorede to mål, da TRIF vandt med 3-1 og sendte FAML, Aarhus hjem med sæsonens første nederlag

Artiklens øverste billede
Efter sejren på 3-1 over topholdet FAML, Aarhus er TRIF det eneste ubesejrede hold i Serie 1. Tre sejre og tre uafgjorte kampe rækker til en 3. Plads i pulje 11. Øxenholt Foto

TRIF kom tilbage på vindersporet, da rækkens suveræne tophold FAML, Aarhus lørdag eftermiddag var på besøg på PR Park i Rønde. Aarhusianerne er ligesom TRIF oprykkere fra Serie 2 og vandt hver eneste kamp i efteråret. Sejrsstimen fortsatte i foråret, for FAML, Aarhus kom til Rønde med lutter sejre og en sikker førsteplads i rækken efter fem kampe med maksimumpoint og en målscore på 15-1.

Men i topopgøret mod TRIF gik den ikke længere for FAML, Aarhus, for TRIF vandt efter en helstøbt indsats med 3-1 på to mål af Mads Amstrup og et mål af sidste sæsons topscorer Victor Overgaard Riis.

Det var en flot præstation at sænke topholdet. Vi har bevist, at vi kan få point mod alle hold, og vi har troen på, at vi kan lege med i toppen af rækken

Martin Hornbæk Nielsen, cheftræner i TRIF

»Vi skulle vise hvad vi kunne, for vi leverede en elendig præstation i 2. halvleg mod Kolind-Perstrup IF sidste lørdag,« siger TRIF-træner Martin Hornbæk Nielsen. På Kolind Park var TRIF foran med 2-0, men var helt væk i 2. halvleg. Martin Holm Hansen reducerede for KPI kort før pausen og udlignede til 2-2 i 2. halvleg.

»Det var ikke godt nok sidst, men mod FAML, Aarhus leverede hele holdet og vi spillede vores bedste kamp i meget lang tid. Alt fungerede og alle ydede, hvad de kunne. Vi løb for hinanden både offensivt og defensivt og der blev virkelig gået til den. Allerede under opvarmningen var det tydeligt, at alle mand var tændte,« fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

»Det var nu vi skulle vise, at vi ville være med. Hvis vi tabte til FAML, Aarhus, så var de stukket af fra os. Så ville vi være med i topstriden, skulle vi vinde. Og vi viste, at de kunne besejres.«

Jannik Mehlsen småskadet på bænken

TRIF havde Mads Amstrup tilbage fra en skadespause, og midtbanemotoren viste med to scoringer sit værd. Også Kristoffer Meldgaard Andreasen spillede hele kampen med et støtte bind for den skulder, som man for få kampe siden frygtede han skulle opereres for efter et fald i kampen mod Vivild IF. En småskadet Jannik Mehlsen sad på bænken hele kampen sammen med Asbjørn Skaarup Bendtsen og Mikkel Melgaard, som kom på banen de sidste 10-12 minutter i stedet for Noah Overgaard.

»Det er ikke rigtig lang tid siden FAML, Aarhus har tabt en fodboldkamp, så vi sad tæt på dem over hele banen og tillod ikke det mellemrumsspil, som de er så gode til. Bortset fra de første ti minutter i 2. halvleg sad vi på kampen,« siger Martin Hornbæk Nielsen.

TRIF kom foran efter ti minutters spil, da Mathias Haulrik sendte et frispark fra kanten af feltet i venstre side ind i det bagerste rum, hvor Mads Amstrup kom i fuldt løb og med indersiden flugtede bolden i mål.

»Vi havde en god fornemmelse i pausen. Vi skulle rette et par småting, men ellers bare fortsætte. Men FAML, Aarhus kom godt ud efter pausen og fik sat os under pres. De fik udlignet efter et frispark, som aldrig skulle have været dømt, for bolden ramte brystet og ikke hånden. August Hogh Laursen clearede bolden, som derefter blev sparket ned i hjørnet fra kanten af feltet.«

Men TRIF rystede hurtigt udligningen af sig og fik helt styr på kampen igen, da Mathias Haulrik i to omgange sendte et hjørnespark ind over, som blev sparket fladt ind til den forreste stolpe, hvor Victor Overgaard Riis kom løbende, tog en berøring og drejede rundt inden han sparkede bolden i mål til 2-1.

Årets mål på PR Park

Foran 2-1 satte TRIF sig igen på kampen og midt i 2. halvleg kom TRIF foran med 3-1 på Mads Amstrups anden scoring, som Martin Hornbæk Nielsen allerede så tidligt på året kalder »årets mål« på PR Park. Lillebror Jens Bisgaard Amstrup fik spillet bolden op ad linien i venstre side, da storebror Mads Amstrup overtog bolden ved baglinjen, lavede to tunneller og tørrede tre mand, inden han trak ind i banen for at få en vinkel på sin afslutning og sparkede bolden fladt i mål.

»Det var en super individuel præstation,« siger TRIF træner Martin Hornbæk Nielsen.

Gæsterne begyndte at satse mere, men kampen syntes afgjort, da en af FAML, Aarhus’ profiler, den tidligere Hornslet IF spiller Jeppe Horsdal, fik et gult kort og måtte ud i ti minutter, da han kastede sig frem for at heade til en bold og i stedet slog til den med hånden. Så FAML, Aarhus sluttede kampen med en spiller i undertal, og TRIF gav ikke slip på overtaget.

»Det var en flot præstation at sænke topholdet. Vi har bevist, at vi kan få point mod alle hold, og vi har troen på, at vi kan lege med i toppen af rækken,« siger Martin Hornbæk Nielsen.

Målmand Hjalte Holm Baarstrøm, Noah Overgaard og Kristoffer Meldgaard Andreasen får ros for deres præstationer. Frederik Primdal Geertsen lukkede godt ned for FAML, Aarhus’ midtbaneprofil Lars Schäfer, og Mathias Haulrik ydede en stor arbejdsindsats og viste, at han er ved at være tilbage på fordums niveau.

Lørdag venter en ny svær opgave, når TRIF ude på Skjoldhøjskolens knoldede bane i Tilst møder Aarhus Juniors, som ligger på 2. pladsen efter FAML, Aarhus og foran TRIF på 3. pladsen. TRIF kan dog bryste sig af at være rækkens eneste ubesejrede hold efter tre sejre og tre uafgjorte kampe.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen