Seriefodbold: Unge med teknik og fart bag sejr til topholdet IF Midtdjurs

IF Midtdjurs forsvarede førstepladsen med 3-1 sejr ude over Skødstrup SF i Serie 3

Artiklens øverste billede

Med en sejr på 3-1 på udebane over Skødstrup SF efter 2-1 ved pausen holdt IF Midtdjurs fast i sin placering som nr. 1 i Serie 3. På to mål af Frederik Assenholm Andersen og et mål af Emil Ring Kristensen vandt IF Midtdjurs kampen uden det store besvær, og holdet har allerede tirsdag aften fornøjelsen af igen at møde Skødstrup SF i pokalturneringen Sydbank Pokal – men denne gang på Ryomgård Stadion.

»Vi skulle have mødt Skødstrup SF’s førstehold i Sydbank Pokalen, men da holdet skal spille turneringskamp i Serie 2 ude mod Randers Freja, kommer vi nok til at møde andetholdet en gang til. Det kunne ellers havde været spændende at måle os med Skødstrup SF’s hold i Serie 2, hvor holdet regnes blandt favoritterne til en oprykning,« siger IF Midtdjurs’ holdleder Peter Møller.

»Vi havde kontrol over kampen. Vi har mange gode hurtige spillere, og Skødstrup SF blev sat under pres.«

IF Midtdjurs har 12 point på førstepladsen efter fire sejre, og holdet har kun tabt kampen ude mod Grenaa IF, som var bagud med 2-0, men som med tre mål fik vendt kampen til en 3-2 sejr til Grenaa IF.

Emil Ring arbejdede stenhårdt

IF Midtdjurs var uden den sygdomsramte midterforsvarer og assistenttræner Jonas ’Joe’ Simonsen, men i stedet var storebror Jesper Simonsen klar og stillede op i midterforsvaret sammen med den spillende cheftræner Rasmus Brasch. På backerne spillede Alexander Birch Molbech og Søren Thode Fogh, og de indgik i et fortrinligt samarbejde med kanterne Frederik Assenholm Andersen og Simon Pilgaard. På den centrale midtbane spillede Rune Bach og Mikkel Primdal Sonnichsen, mens Emil Ring Kristensen igen var skubbet frem som fysisk stærk mand i offensiven med fodrappe Anel Alagic helt på toppen.

Der er en spilleglæde og et godt kammeratskab på holdet, som det er en fornøjelse at stå uden for banen og følge

Peter Møller, holdleder

»Emil Ring Kristensen kan stort set spille alle pladser på holdet og med ham i offensiven får vi en boldfast og fysisk stærk spiller oppe foran. Han arbejdede stenhårdt og havde et stort løbepensum. Vi har et hold med mange hurtige og teknisk dygtige boldspillere, og i midterforsvaret sørger vores store midterforsvarere for at holde modstanderne væk, og så tager vores målmand Lasse Walther Nielsen sig af skuddene fra distancen,« siger Peter Møller.

I kampen mod Skødstrup SF roser Peter Møller især samarbejdet på de to kanter mellem Alexander Birch Molbech og Frederik Assenholm Andersen i højre side og Søren Thode Fogh og Simon Pilgaard i venstre side.

»Vores kanter havde både fart og kombinerede flot, så de sørgede virkelig for at Skødstrup SF’s defensiv fik problemer,« fortæller Peter Møller.

Ingen snak om oprydning

IF Midtdjurs kom foran efter 8 minutter, da Søren Thode Fogh lagde bolden ind fra venstre side og Frederik Assenholm Andersen helt inde i feltet sparkede den i mål. Kort efter kombinerede Alexander Birch Molbech og Frederik Assenholm Andersen sig igennem i højre side og lagde bolden skråt tilbage på tværs til Emil Ring Kristensen, som tæmmede bolden og bankede den ind bag Skødstrup SF’s målmand til 2-0.

Men der var ikke gået mange minutter i kampens turbulente start, da IF Midtdjurs forsvaret stod dårligt og blev overrasket af en bold i dybden, som en Skødstrup SF spilleren løb op og lobbede over Lasse Walther Nielsen til en 2-1 reducering.

Emil Ring Kristensen kan stort set spille alle pladser på holdet og med ham i offensiven får vi en boldfast og fysisk stærk spiller oppe foran

Peter Møller, holdleder

»Men vi havde kampen under kontrol og efter godt et kvarter i 2. halvleg hamrede Simon Pilgaard bolden på underkanten af overliggeren. Bolden havde fortjent at gå ind, men Frederik Assenholm Andersen fulgte godt op og kunne skubbe bolden i mål til 3-1,« siger Peter Møller.

Selvom IF Midtdjurs er kravlet helt til tops, bliver der ikke snakket oprykning.

»Der er en spilleglæde og et godt kammeratskab på holdet, som det er en fornøjelse at stå uden for banen og følge. De unge skal have lov til at drømme og vil gerne gøre det så godt som muligt,« slutter holdleder Peter Møller.

IF Midtdjurs spiller tirsdag aften pokalkamp mod Skødstrup SF og møder lørdag eftermiddag TRIF på Ryomgård Stadion.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.