Seriefodbold: Mikkel Møller blev matchvinder i bunddrama på Kolind Park mod tandløse Vivild

Kolind-Perstrup IF vandt 1-0 over Vivild IF i bundopgøret i Serie 1 på Kolind Park.

Artiklens øverste billede
Mikkel Møller Damgaard Jensen afgjorde kampen mellem Kolind-Perstrup IF og Vivild IF med sin scoring i 1. halvleg. Arkivfoto: Martin Schultz

Var det en knold på banen på en ikke ret god og forårstræt græsbane på Kolind Park, som afgjorde ’seks-point’ kampen mellem Kolind-Perstrup IF og Vivild IF lørdag eftermiddag?

Det mener Vivild IF’s træner Michael Blom, som var lige så sulten efter point og en sejr som kollegaen, KPI-træner Dennis Holdgaard, da de to lokale etablerede Serie 1 hold Vivild IF og Kolind-Perstrup IF mødtes i hvad man roligt kan kalde et bundbrag.

»Som mine spillere ser det er bolden på vej forbi målet, da den rammer en knold på en ufattelig dårlig bane og går i mål,« siger Michael Blom om kampens eneste mål.

»Vivild IF var uheldige og mistede bolden i deres opspil. Mikkel Damgaard Møller Jensen fik fat i den og viste god teknik og overblik, da han et stykke uden for feltet med et kontrolleret skud langs jorden sendte bolden i mål i det lange hjørne,« er KPI-træner Dennis Holdgaards version af kampens afgørende scoring.

Mikkel Damgaard Møller Jensens scoring afgjorde kampen, men Vivild IF havde en kongechance midt i 2. halvleg, da Emil Stokholm blev kantet i et godt ryk forbi 3-4 KPI-spillere. Vivild IF’s normale straffesparksskytte Sebastian Stær var halvskadet og ville ikke sparke, så det blev superteknikeren Frederik Laursen, som gik til 11 meter pletten. Den 40-årige målmand Martin Nielsen, som afløser en skadet André Tonnesen i KPI’s mål, viste endnu engang klassen, da han læste Frederik Laursens skud og kastede sig til den rigtige side og parerede det i øvrigt velplacerede skud.

»Vi følte os snydt for et straffespark i overtiden, da Mathias Severinsen snød Andreas Brus Mikkelsen ved baglinjen. Han trak ind i feltet med Brus hængende på nakken og faldt. Det var svagt dømt,« mener Michael Blom.

Tændt Martin Holm Hansen

»Det var et vaskeægte lokalopgør, og med det tilladte antal tilskuere på Kolind Park var der også lidt stemning som tidligere,« siger KPI-træner Dennis Holdgaard. Gæsterne fra Vivild havde overtaget i starten, men Kolind-Perstrup IF fik arbejdet sig ind i kampen.

Sebastian Stær havde en friløbet, men blev af målmand Martin Nielsen tvunget til at overplacere sit skud. Og i den anden ende af banen slap KPI’s hurtigløber Martin Holm Hansen fri, men hans træk blev for langt og afværget uden for feltet af Vivild IF’s målmand Magnus Ravnborg Andersen. Også Jakob Degn Larsen havde en afslutning, inden Mikkel Møller Damgaard Jensen opfangede Niklas Mathiesens for korte aflevering og bragte Kolind-Perstrup IF foran med 1-0.

2. halvleg startede med et gult kort til Vivild IF, og med en mand i overtal lagde hjemmeholdet tryk på gæsterne.

»Men vi stod ikke så godt på banen, og Vivild IF blev farlige. De pressede, selv om de fik fire gule kort i 2. halvleg. Det var et lokalopgør med alle ingredienser: gule kort. fight, mange chancer, intensitet og straffespark,« siger Dennis Holdgaard.

Efter Frederik Laursens brændte straffespark satsede Vivild IF og trykkede Kolind-Perstrup IF tilbage på banen, som overlod initiativet til gæsterne og forsvarede sig.

»Det forblev lige ved og næsten, for vi leverede godt forsvarsarbejde og var farlige på vores kontraangreb. Indskiftede Kristian Lænø var lige ved at slippe igennem i sin allerførste aktion. Martin Holm Hansen var virkelig tændt og havde mange gode forsøg,« fortæller Dennis Holdgaard.

»Jeg er imponeret over den gejst, vilje og energi som holdet udstråler, selvom vi ligger i den nederste ende af tabellen. Det eneste jeg ikke var tilfreds med, var at vi ikke fik lukket kampen med et mål til 2-0.«

Angriberen Martin Holm Hansen og målmanden Martin Nielsen delte æren som kampens spiller på Kolind-Perstrup IF’s hold, som skal i ilden igen torsdag eftermiddag hjemme mod formstærke Silkeborg KFUM.

Fire gule kort til Vivild IF

»Vi forærer Kolind-Perstrup IF deres mål med en for lang aflevering, men generelt set er vi for uskarpe foran mål. Sebastian Stær har en friløber i hver halvleg og vi brænder et straffespark. Frederik Laursens skud sidder som det skal. Men det var godt taget af deres målmand. I overtiden blev vi snydt for et straffespark, men vi var for ufarlige i vores angreb. Jeg synes ikke Kolind-Perstrup IF havde nogen chancer, og deres mål var en foræring,« siger Vivild IF’s cheftræner Michael Blom, som måtte udskifte Benjamin Benzon efter fem minutters spil og tog Sebastian Stær, som døjer med sin hofte, ud det sidste karter.

»Vi trak fire gule kort, og nogle med benspænd og stemplinger var helt unødvendige. Men sådan virker frustrationen over ikke at kunne score mål og tabe for mange fodboldkampe. Vi havde fortjent at vinde kampen, for vi skabte de største chancer. Vi brændte 3-4 kæmpechancer, men lavede for mange fejl. Vi lukker ikke mange mål ind, og jeg er tilfreds med vores defensiv. Men det hjælper ikke, når vi har en tandløs offensiv.«

Michael Blom er klar over, at der skal noget af en præstation til at redde skindet i en sæson, hvor fire ud af otte hold risikerer at rykke ud af rækken.

»Det kræver en sejrsstime, hvor vi skal vinde seks ud af syv kampe,« slutter Michael Blom.

Patrick Klitgaard blev valgt til kampens spiller på Vivild IF’s hold, som kan se frem til et barskt program mod rækkens to tophold. Torsdag skal Vivild IF til Aarhus for at møde FAML Aarhus, og søndag kommer duksen Aarhus Juniors på besøg på Langhøj Idrætscenter.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen