To motorløb på Djursland

Klassiske biler i aktion før bilorientering på de lokale veje.

Artiklens øverste billede
John Knudsen og Lars Vinther fra Djurslands Motorklub har tilrettelagt ruterne til HSM Grenaa Løbet. Pressebillede

To motorsportsbegivenheder venter lige i det næste sving på Djursland.

Aarhus Automobil Sport arrangerer lørdag 29. maj den anden DM-afdeling i Classic Pålidelighedsløb.

Løbet der er 215 kilometer langt, har start og mål ved Ørum Aktiv Center. Deltagerne møder lørdag morgen med deres flotte klassiske biler, som man kan se på pladsen i Ørum.

Løbsleder er Hans Ole Nielsen, Hejlskov ved Mørke.

Djurslands Motor Klub Autosport er arrangør mandag 31. maj for tredje afdeling af Midtjysk Turnering i bilorientering.

Her er det John Knudsen og Lars Vinther, Grenaa der har kørt et område tyndt de sidste par måneder. Igen i år har en lang række lodsejere været velvillige til at stille deres private områder til rådighed for løbet.

Således skal der køres i et område, hvor der ikke har været kørt orienteringsløb i mere end 40 år. Der er planlagt fire løbsruter med forskellig sværhedsgrad på tilsammen 130 kilometer.

Der er i lighed som tidligere år også åbnet en rute for ”Turistklassen” - her kører deltagerne udelukkende efter kortudsnit med indtegnede punkter, der skal tilkøres i bestemt rækkefølge. Der udleveres instruktion inden start.

Første vogn starter ved OK i Trustrup klokken 19 og løbet slutter ved Ring Djursland.

Turistklassen er for deltagere, som ikke er aktive inden for bilorientering. Ruten, der er 24 kilometer lang er opbygget i stil med tidligere års Nisserally-løb.

I disse coronatider er der ikke mulighed for at samles indendørs efter løbet. Så løbet slutter ved Slutkontrollen på en parkeringsplads med god plads. Således lever man op til forsamlingsreglerne udendørs. Her får man så udleveret materiale med beskrivelse af løbsruten. Så man får mulighed for at gennemgå ruten.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen