Bordtennis: Højgravide Pernille og purunge Sally hjalp Viby til overraskende dansk mesterskab

Rutinerede Pernille Refstrup Agerholm med en fortid i Rønde og stortalentet Sally Maribo med en fortid i både Grenaa og Rønde var afgørende, da BTK Viby højest overraskende kunne kåres til dansk holdmester i bordtennis

Artiklens øverste billede
BTK Vibys danske mestre med Sally Maribo i vandret jubelstilling og højgravide Pernille Refstrup Agerholm yderst tv. Foto: BTK Viby

I lokale bordtenniskredse på Djursland kender samtlige Pernille Refstrup Agerholm og Sally Maribo. Førstnævnte har en mangeårig karriere i Rønde BTK, hvor hendes bror, Jonas Agerholm, nu er formand, træner og med på klubbens bedste herrehold i landets næstbedste række.

Hendes afdøde far, Bent Agerholm, var manden, der satte bordtennis på landkortet i Rønde og omegn og ham, der var med til at skabe grundlaget for, at Rønde BTK opnåede høj status i Danmark.

Det skete ikke mindst med Pernille Refstrup Agerholm, 30, som den store stjerne - uden skyggen af nykker - med et væld af DM-titler, landskampe, deltagelse i internationale turneringer og sæsoner som professionel i Malmø IF i den svenske liga samt Kieler TTK og MTV Tostedt i den tyske liga.

Kometen

Sally Maribo, 17, regnes for at være kometen i dansk bordtennis. Efter starten i BTK Grenaa og senere Rønde BTK kombinerer hun nu studier (Marselisborg Gymnasium) og bordtennis på allerhøjeste plan i Aarhus.

Sally Maribos fædrene ophav er Jesper Jul, mangeårig leder af Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.

Den talentfulde Grenaa pige anses for at være et bordtennistalent af så sjælden karat, at der venter hende store oplevelser og mesterskaber ud i fremtiden. Hun har allerede støvsuget næsten alt, hvad der er at støvsuge af titler i ungdomsrækkerne.

Sally lod sig dog ikke kue, og med sine blot 17 år lignede hun en bundrutineret stjerne, da hun trak fra endnu engang i sættet og til sidst cementerede sejren med 11-6.

BTK Viby i en pressemeddelelse

Sally afgjorde det

I DM-finalen forleden viste både Pernille Refstrup Agerholm og Sally Maribo sammen med deres holdkammerater i BTK Viby, at de kunne være kampafgørende, da BTK Viby for første gang nogensinde vandt det danske mesterskab i damernes Bordtennisliga.

Det skete med en sejr over de regerende mestre fra Hillerød, selvom der var spænding til det sidste. Man skulle således ud i et sidste og afgørende sæt, inden aarhusianerne kunne kalde sig mestre.

For Pernille Refstrup Agerholm var situationen lidt speciel. Hun er nemlig gravid i syvende måned, men den snu tidligere Rønde BTK spiller formåede alligevel at udmanøvrere sine modstandere med taktisk og hurtigt spil. Holdets næsthøjest rangerede spiller, Pernille Søndergaard, er netop tilbagevendt fra en hofteoperation, og så var der lige Sally Maribo på 17 somre, som igen-igen viste, at hun ikke stikker op for bollemælk, når det brænder allermest på.

Det blev da også det unge talent, der kom til at afgøre finalen.

Holdkampen udviklede sig nemlig sådan, at der efter de ti finalekampe stod 5-5. Derfor skulle det hele afgøres i en sidste og afgørende kamp mellem Vibys Sally Maribo og Hillerøds bundrutinerede Pia Toelhøj, 52, med meritter og et CV så langt, at en A4 side ikke er nok.

»Der var så voldsom en spænding i hallen, at man kunne høre en knappenål falde til jorden, og ethvert åndedræt de to spillere tog ved hvert slag. Duellerne bar præg af det umenneskelige pres, som de to damer var pålagt. Alle var på kanten af deres stol. Sally lagde bedst fra land og kom hurtigt foran 4-0. Vibys bænk var i ekstase og kunne fornemme sejren komme inde for rækkevidde! Men så tog Hillerøds coach en klog timeout. Herefter lykkedes det Pia at spille sig på 4-4, og mesterskabet var igen balancerende på en knivsæg. Sally lod sig dog ikke kue, og med sine blot 17 år lignede hun en bundrutineret stjerne, da hun trak fra endnu engang i sættet og til sidst cementerede sejren med 11-6. Bænken jublede og stormede ind på banen for at omfavne den lettede og næsten uforstående Sally Maribo - Hun havde afgjort det! Det var slut,« skriver BTK Viby i en pressemeddelelse.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen