Lokalt bordtennis talent afgjorde DM

17-årige Sally Maribo, der kommer fra Grenaa, afgjorde mesterskab på dramatisk vis

Artiklens øverste billede

Den blot 17-årige Sally Maribo fra Grenaa kom til at spille en dramatisk hovedrolle, da BTK Viby vandt sit første DM i damernes Bordtennisliga og således blev mestre under sensationelle omstændigheder.

Sally Maribo gik for blot et par år siden på Vestre skole i Grenaa og startede sin bordtennis karriere i Grenaa BTK. Hun spiller i dag for BTK Viby på deres senior Dame Elite hold i Bordtennisligaen (kvindernes superliga i Bordtennis) og afgjorde i weekenden finalen om det Danske Mesterskab, så klubben nu kan kalde sig danske mestre for første gang.

Sally Maribo anses for at være et stort talent i bordtennisverdenen. Efter starten i BTK Grenaa og senere Rønde BTK kombinerer hun nu studier på Marselisborg Gymnasiums Team Danmark linje og bordtennis på allerhøjeste plan i Aarhus.

Dansk grundstamme

I dansk bordtennis har næsten alle hold overvejende udlændinge til at besætte deres bedste hold. Derfor er det et sjældent syn, når en klub som Viby løber med det danske mesterskab. Holdet består af en grundstamme på fem danske spillere, og til slutspilskampene hvor der spilles semifinale og finale, har det været de tre lokale spillere Pernille Refstrup Agerholm, Pernille Søndergaard og Sally Maribo, der har stået på holdkortet for den aarhusianske klub.

Holdets højest rangerede spiller, Pernille Agerholm er gravid i 7. måned, men formåede på utrolig vis at udmanøvrere sine modstandere med taktisk og hurtigt spil. Holdets næsthøjest rangerede spiller, Pernille Søndergaard, var netop tilbagevendt fra en hofteoperation, og så var der holdets unge 3. dame på blot 17 år, Sally Maribo, som skulle vise sig at afgøre mesterskabet på mest dramatiske vis.

10 kampe og golden set

En holdkamp afvikles på 10 kampe. Der spilles 9 singler og 1 double. En bordtenniskamp spilles bedst af 5-sæt, hvor der spilles til 11 point. Såfremt holdkampen ender 5-5, skal det hele afgøres i 1 Golden Set. Dette sæt findes der frem til ved, at holdlederne på skift streger en kamp fra holdsedlen, som de IKKE ønsker at spille som Golden set. I denne DM-finale endte holdkampen 5-5 og efter udstregninger fra begge mandskaber stod det klart, at den unge Sally skulle op mod en af de mest rutinerede spillere i Danmark. Nemlig Hillerøds Pia Toelhøj.

»Der var så voldsom en spænding i hallen, at man kunne høre en knappenål falde til jorden, og ethvert åndedræt de to spillere tog ved hvert slag,« lyder det fra Jesper Jul, der overværede DM.

Sally lod sig dog ikke kue, og med sine blot 17 år lignede hun en bund rutineret stjerne, da hun trak fra endnu engang i sættet og til sidst cementerede sejren med 11-6.

Jesper Jul

»Duellerne bar præg af det umenneskelige pres, som de to damer var pålagt - 1 sæt. 1 Dansk mesterskab. 1 drøm der kunne blive til virkelighed. Alle var på kanten af deres stol. Sally lagde bedst fra land og kom hurtigt foran 4-0. Vibys bænk var i ekstase og kunne fornemme sejren komme inde for rækkevidde. Men så tog Hillerøds coach en klog timeout. Herefter lykkedes det Pia at spille sig på 4-4, og mesterskabet var igen balancerende på en knivsæg. Sally lod sig dog ikke kue, og med sine blot 17 år lignede hun en bund rutineret stjerne, da hun trak fra endnu engang i sættet og til sidst cementerede sejren med 11-6. Bænken jublede og stormede ind på banen for at omfavne den lettede og næsten uforstående Sally Maribo,« fortæller han.

Elite og holdånd

Viby har satset på egne erfarne kapaciteter og nye talenter, hvor de rutinerede spillere har taget nye spirende kræfter med, og som har fået muligheden for at suge til sig og vokse. Et bevidst langsigtet valg på damesiden i Viby bordtennis klub, hvor man har valgt ikke at købe sig til et hold af eksterne eller udenlandske spillere. Klubben har i stedet bygget det på interesse og entusiasme, og hvor elitesport går hånd i hånd med hygge, fællesskab og holdånd. Det nu har vist sig at holde hele vejen.

Bordtennisligaen Damer – den tidligere Elitedivision har været den sværeste, mest tætte og spændende i mange år. Flere klubber har forstærket holdene med nye spillere og flere talentfulde ungdomsspillere er rykket op i rækken hvilket har skabt en meget jævnbyrdig liga med utroligt spændende kampe.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen