Seriefodbold: Storsejr til IFM oven på pokaltriumf

IF Midtdjurs genvandt førstepladsen i Serie 3 efter at have lammetævet VSK Aarhus med 8-0

Artiklens øverste billede
IF Midtdjurs holdleder Peter Møller i forgrunden er vældig tilfreds med det unge hold, hvor kemien er god og spillelysten tydelig

Den formstærke duks i Serie 3 IF Midtdjurs tankede selvtillid, da holdet tirsdag aften på Ryomgård Stadion slog TRIF’s tophold i Serie 1 ud af pokalturneringen Sydbank Pokalen med 2-0. Og de røde fra Ryomgård var fortsat flyvende torsdag aften på anlægget i Vejlby Risskov, hvor rækkens bundhold VSK Aarhus blev savet over med 8-0 efter 2-0 ved pausen. Nu kommer Grenaa IF på besøg på Ryomgård Stadion lørdag eftermiddag, og så vil det vise sig, om denne poweruge med tre kampe på fem dage giver fuld bonus med tre sejre.

»Vi var tilbage på hesten efter pokalsejren mod TRIF og tog den gode oplevelse med os. Vi var bedst fra første fløjt og var dominerende i hele kampen mod VSK Aarhus. Holdet spillede godt over hele linjen. Vi løb godt for hinanden og især kombinerede vi godt i siderne. I 1. halvleg rørte vores målmand Lasse Walther Nielsen bolden kun ved to tilbagelægninger, og i 2. halvleg havde VSK et enkelt skud på mål og et som ramte stolpen,» fortæller IFM’s holdleder Peter Møller.

Vores målmand Lasse Walther Nielsen spillede en perfekt kamp med mange gode indgreb og redninger.  Jonas ’Joe’ Simonsen og Rasmus Brasch styrede midterforsvaret, mens unge Frederik Assenholm Andersen spillede fremragende på den centrale midtbane. Emil Ring Kristensen fyldte offensivt med god fysik i duellerne

Holdleder Peter Møller, IF Midtdjurs

IF Midtdjurs måtte se bort fra den spillende assistenttræner Jonas ’Joe’ Simonsen, som måtte passe børn i hjemmet og blev erstattet af storebror Jesper Simonsen. Holdets anfører Rune Bach startede på bænken efter en skade, men kom ind og fik den sidste halve time af kampen som erstatning for Mikkel Primdahl Sonnichsen, som blev skiftet ud, så han kunne komme hjem til skrivebordet og gøre sin eksamensopgave færdig. De to profiler Anel Alagic og Søren Thode Fogh blev også taget ud efter et kvarter i 2. halvleg for at skåne dem i det hårde program, og de blev erstattet af U19 spilleren Magnus Aagaard og Tobias Revsbeck, som begge kvitterede med at score efter deres indhop.

Tobias Revsbeck scorer med begge ben

IF Midtdjurs tabte i sidste uge topopøret mod Auning IF overraskende klart med 3-1, men genvandt førstepladsen med storsejren over VSK Aarhus.

Emil Ring Kristensen, som igen var skubbet op på den offensive del af midtbanen for at agere targetman i IF Midtdjurs’ offensiv, indledte målshowet efter godt 20 minutter på Alexander Birch Molbechs oplæg. Et kvarter senere øgede Troels Aude Gudumlund til 2-0 på Simon Pilgaards forarbejde.

»Den første scoring gav ro til vores hold, og scoringen til 2-0 gav den ekstra energi. VSK Aarhus gjorde hvad de kunne for at matche os, men vi var bare et bedre hold. Vi gik ud til 2. halvleg for at holde fast, men efter 10 minutter scorede Alexander Birch Molbech til 3-0,« fortælle Peter Møller.

IF Midtdjurs kom herefter i undertal, da Frederik Assenholm Andersen måtte ud i ti minutter med en advarsel.

»Frederik trillede i bedste mening bolden tilbage til åstedet ved et frispark, men fik gult kort for at sparke bolden væk,« siger Peter Møller.

IF Midtdjurs scorede fem mål inden for den sidste halve time og indskiftede Tobias Revsbeck udmærkede sig ved to flotte scoringer på langskud – en med hvert ben. Også Alexander Birch Molbech og Troels Aude Gudumlund blev dobbelte målscorere.

Matchede TRIF fuldstændigt

Mens kampen mod VSK Aarhus nærmede sig ren opvisning, var der mere kamp om sejren tirsdag aften i pokalkampen mod TRIF’s formstærke hold fra Serie 1.

»Det var en fuldstændig lige kamp, hvor vi virkelig blev skubbet op i tempo. Vi kom foran 1-0 og ved at vi ikke kom bagud var vi hele tiden med, og det fik spillerne til at blive ved med at yde. Vi matchede TRIF fuldstændigt og alle mand ydede en kæmpe indsats,« mener Peter Møller.

IF Midtdjurs kom foran lige før pausen, da Rasmus Brasch sparkede et frispark lige uden for TRIF’s felt. Bolden blev rettet af i TRIF’s mur og snød målmand Hjalte Holm Baarstrøm. Scoringen til 2-0 faldt i overtiden, da Anel Alagic kunne have afsluttet, men viste godt overblik og spillede indhopperen Tobias Revsbeck helt fri, så han kunne sende bolden i mål.

»Vores målmand Lasse Walther Nielsen spillede en perfekt kamp med mange gode indgreb og redninger. Jonas ’Joe’ Simonsen og Rasmus Brasch styrede midterforsvaret, mens unge Frederik Assenholm Andersen spillede fremragende på den centrale midtbane. Emil Ring Kristensen fyldte offensivt med god fysik i duellerne,» fortæller IFM’s holdleder Peter Møller.

IF Midtdjurs møder FC Djursland fra Danmarksserien i 6. runde af pokalturneringen og får dermed fornøjelsen af at prøve sig af mod Djurslands højest rangerede fodboldhold med de tidligere IFM-tvillinger Nicklas og Mikkel Sloth på holdet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen