Seriefodbold: Håbet er fortsat lysegrønt i Ådalen

En 3-1 sejr ude over Vorup FB var det perfekte afsæt til Ådalen, før det kommende lokalopgør mod Hornslet IF på fredag

Artiklens øverste billede
Jacob 'Kometen' Andersen havde en afgørende fod med i sejren over Vorup FB, og han kan meget vel blive kampafgørende i fredagens lokalopgør mod Hornslet. Arkivfoto: IF Ådalen

Der har ikke været så meget at juble over hos IF Ådalens Serie 3 mandskab i dette forår, men forleden blev der tændt en ild i spillerne, da de på Ulvehøjs kunstgræsbane, hjemmebane for traditionsklubben Vorup FB, formåede at bugsere en 3-1 sejr i hus.

Dermed ser det lige pludseligt ikke kropumuligt ud for Lime-Skørring klubbens bedste spillere i forhold til at redde sig ud af suppedasen i bunden af Serie 3, som holdet hænger fast i øjeblikket.

Nu kan vi gå ind til næste fredagens lokalopgør mod Hornslet IF med selvtillid, og tilmed har vi revanche til gode mod lokalrivalerne efter et uheldigt 3-2 nederlag på hjemmebane tidligere på sæsonen

Jesper Møgelvang, IF Ådalens cheftræner

Med en sejr over Hornslet IF i fredagens lokalopgør på Hornslet Stadion begynder det at ligne noget. Taberen af denne kamp rykker dog med meget stor sandsynlighed ned i Serie 4.

Trold af en Eske

I opgøret mod Vorup FB kom Ådalen godt fra start, da den teknisk dygtige Mathias Møller allerede efter 7 minutters spil bragte sit hold foran med 1-0 på en flad afslutning efter flot forarbejde af Jacob ’Kometen’ Andersen og Mathias Møller selv.

»Kort efter var vores kaptajn Thomas Høgh Mikkelsen meget tæt på også at bringe os foran med 2-0, men han sparkede tæt forbi mål. I løbet af første halvleg kom det unge Vorup-mandskab bedre og bedre med i kampen, og de har mange dygtige unge boldspillere samt to hurtige angribere i front i skikkelse af Lasse Pedersen og Mads Jørgensen,« fortæller Ådalens cheftræner Jesper Møgelvang.

Han var yderst tilfreds med sit mandskab i de første 45 minutter.

I pausen havde han en heldig hånd, da han satte Mathias Eske på banen, så Jacob ’Kometen’ Andersen kunne hvile sin dårlige ankel lidt.

»Hjemmeholdet kom ud som lyn og torden, men de faldt ned igen, og efter et lille kvarters spil blev en af deres spillere tildelt en lidt tynd advarsel,« fortæller Møgelvang.

Værdien af et hurtigt taget frispark, når modstanderne har sit fokus på alt andet end bolden, blev atter bevist.

Ådalens Andreas Jensen sparkede frisparket ind i hovedet på indskiftede Mathias Eske, der med sin pandebrask bankede bolden i nettaget helt uden chance for hjemmeholdets keeper.

Derefter kom Christian Steendahl på banen til fordel for Ådalens unge veteran og chefkok, når der skal kokkereres til sociale komsammener, Mads Klinke Espensen, der har været lidt småskadet med en forstrakt muskel.

Stærk Thomsen

Ådalen gik nu målrettet efter at lukke kampen med en scoring til 3-0, men det lykkedes ikke, og da Vorup FB blev fuldtallige blev gæsterne presset helt i bund.

Ådalens rolige keeper Rasmus Thomsen leverede dog et par stærke redninger på nogle vigtige tidspunkter, og defensiven med Matias Madsen i spidsen leverede bedre i denne kamp end på noget andet tidspunkt i forårssæsonen, ifølge cheftræneren.

Jacob ’Kometen’ Andersen var kommet på banen igen, men han fik raget en advarsel til sig, og gæsternes bænk var noget i tvivl, om han skulle på banen igen forud for det kommende lokalopgør mod Hornslet IF. Frygten for et dumt rødt kort lurede.

Efter 90 minutters spil reducerede Vorup FBs Lukas Vassard til 1-2 på et hovedstød efter et frispark, og det var lige før, at Ådalens spillere havde skidt en snemand, fordi holdet to gange tidligere i foråret har smidt 2-0 føringer på gulvet.

Stærk centerforsvar

Angsten forsvandt dog hurtigt, da Mathias Eske i kampens døende minutter fandt en fremstormende Jacob ’Kometen’ Andersen, der fladt passerede hjemmeholdets keeper med sin scoring til 3-1.

»Det var lige præcis, hvad vi havde øvet os på onsdag til træning, og så er det sgu dejligt, når det lykkes på den måde. Det var en meget lige kamp, hvor vi således trak det længste strå,« noterer Jesper Møgelvang.

»Nu kan vi gå ind til næste fredagens lokalopgør mod Hornslet IF med selvtillid, og tilmed har vi revanche til gode mod lokalrivalerne efter et uheldigt 3-2 nederlag på hjemmebane tidligere på sæsonen.«

Man of the match hos Ådalen blev Matias Madsen, og dagens fighter blev Martin ’Andi’ Jensen.

»De leverede begge en jættestærk indsats i det centrale forsvar gennem hele kampen,« roser en tilfreds Jesper Møgelvang.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.