Sæsonstart på Ring Djursland uden publikum

Super GT og TCR skal i aktion på banen ved Pederstrup.

Artiklens øverste billede
Sæsonpremieren på Ring Djursland byder blandt andet på Super GT og TCR klasserne. Foto: Ib Trebbien

Ring Djursland indleder 2021-sæsonen med et gedigent program, med ikke mindre end seks af de mest populære og spændende klasser i weekenden 5. og 6. juni. Men på grund af de aktuelle restriktioner bliver det desværre endnu engang uden publikum langs banen.

Super GT klassen har lagt navn til løbet, Super GT Weekend, og her kan man se frem til et nyt løbsformat, hvor teamene kan vælge at satse på en eller to kørere til hver bil.

Hvis der kun er en kører i bilen, deltager vedkommende i to tællende tidtagninger og fire heats. Kørere i ”delebiler” må nøjes med en tidtagning og to heats hver, men deler de fælles indkørte point.

Blandt de spændende duo’er i den sidste kategori finder vi blandt andre Andreas Jochimsen og 2019-mesteren, Kevin Rossel, der stiller op for Outzen Motorsport.

Hvor der i Super GT-klassen dystes i biler, der teknisk set er ens byder TCR-klassen på en større variation af bilmærker, der har ens vis lighed med de tilsvarende gadebiler.

Ved den sidste test inde sæsonstarten viste Jan Magnussen med hurtigste tid af alle med en Cupra Leon Competicion fra LM Racing, at alderen ikke trykker. Den regerende mester i klassen, Kasper H. Jensen var dog kun 2/10 sek, langsommere og Nicolai Sylvest yderligere 1/10 sekund efter og med flere kørere indenfor samme sekund, er der lagt op til tæt race.

Når det gælder variation i feltet er DEC dog suverænt nummer et. Her er alt fra Suzuki Swift til LMP 3 prototyper, fordelt i fem forskellige kategorier. Klassen kører to heat på hver en time, så pålideligheden spiller også ind, og alt kan ske.

Legend Car bilerne er små. Til gengæld er der altid mange af dem, så her er også garanti for festlig underholdende racing.

1600 Challenge ser også ud til at blive en spændende klasse med mange forskellige bilmodeller og både kendte og nye navne i startfeltet i 2021

Hvis man er mere til en klasse med fælles udgangspunkt, og hvor det primært er kørernes evner, der gør udslaget, er DS3 Cup’en er godt sted at rette opmærksomheden. Klassen har efterhånden en del år på bagen, men det mærkes ikke, når starten går.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen