Seriefodbold: IF Midtdjurs mangler en styrmand med hår på brystet

Aarhus Fremad slog IFM’s spil i stykker og spændte ben for topholdet i 1-1 kamp i Serie 3

Artiklens øverste billede
IFMs Mikkel Primdahl Sonnichsen og holdkammeraterne kan med sejr i de sidste fire kampe sikre sig oprykning til Serie 2. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

For anden kamp træk løb det ellers formstærke IF Midtdjurs hold ind i en snubletråd, da Ryomgård holdet fredag aften mødte Aarhus Fremad på kunstgræsbanen på Riisvangen Stadion i det nordlige Aarhus. Gæsterne måtte nemlig nøjes med 1-1 for anden kamp i træk, og det pointtab var en gave til rivalerne fra Auning IF, som med en sejr tirsdag aften ude mod VSK Aarhus kan lægge sig alene i spidsen af rækken med tre point ned til IF Midtdjurs på 2. pladsen.

»Vi kom godt fra start og vores spil var fremragende de første 20 minutter. Men Aarhus Fremad havde læst vores spil og havde forberedt sig godt, og de slog vores rytme på midtbanen i stykker og fik lukket vores kanter ned. Vi fik ikke gang i vores mere teknisk anlagte spil og måtte sparke boldene fremad banen og prøve at få fat i dem, hvor de faldt ned,« siger IF Midtdjurs holdleder Peter Møller.

Begge de spillende trænere Rasmus Brasch og Jonas ’Joe’ Simonsen var på banen hele kampen, så det var holdlederen, som regerede på sidelinjen.

Der var dog ikke så meget at trylle med på bænken, for holdet er plaget af skader, og med afbud fra Rune Bach, Tobias Revsbeck og Mads Aagaard var der kun Alan Djozic og en utrænet Nikolaj Brasch at gøre godt med på bænken. Unge spillere som Christian Greffel, William Uldall og Nikolaj Bager, som har vist deres værd for holdet, er alle ude med skader.

En foræring til Auning IF

Efter et hårdt program i den seneste tid var det således godt nok, at pokalkampen tirsdag aften mod FC Djursland er blevet udsat efter at flere spillere med positiv coronasmitte har sendt stort set hele FC Djurslands trup i selvisolation.

Nu kan IF Midtdjurs forberede sig til lørdagens kamp mod VRI på hjemmebane.

»Vi har et godt hold, men vi spillede ikke op til vores standard mod Aarhus Fremad. Det uafgjorte resultat var en foræring til Auning IF, og nu har vi ikke råd til at lave fejl og er tvunget til at få fuldt udbytte af vores sidste fire kampe,« mener Peter Møller.

»Vi har et ungt hold, som er under opbygning. Ud over Rasmus Brasch og Jonas Simonsen i midtersvaret, som har erfaring, lyd og autoritet, mangler vi nogle spillere med hår på brystet og en styrmand på midtbanen. Vi havde svært ved at finde de rigtige løsninger, da Aarhus Fremad havde læst på lektien, og skulle kampen have haft en vinder, burde det have været Aarhus Fremad,« siger Peter Møller.

»Vores målsætning ved sæsonens start var at spille med i den sjove ende af rækken. Men de unge spillere bliver grebet af stemningen, viser gejst og vil mere. Sæsonen har vist, at vi kan drille alle hold, men vi kan altså også tabe til dem,« siger Peter Møller.

Hele holdet spillede under niveau, men målmand Lasse Walther Nielsen udmærkede sig med flere gode redninger. Han har virkelig udviklet sig til en god og årvågen målmand

Peter Møller, holdleder hos IFM

Banen var som et filttæppe

IF Midtdjurs startede bedst, men kom bagud efter 20 minutter på et mål, som ifølge Peter Møller var flere meter offside, da bolden blev slået i dybden. Aarhus Fremads Nicolai Søndergaard lobbede bolden over IFM’s målmand Lasse Walther Nielsen, som gik ud i angriberen.

»Vi startede godt. Emil Ring Kristensen havde en afslutning lige på målmanden, og Simon Pilgaard headede bolden over mål i en god position. Men derefter holdt Aarhus Fremad os fra chancer, og de stod rigtig godt på banen. De trykkede os ikke rigtigt, men de var bedst, og Lasse Walther Nielsen holdt os inde i kampen med to kanonredninger,« fortæller Peter Møller.

2. halvleg var en meget lige forestilling.

»Det var en slags midtbanekamp på en elendig bane, for kunstgræsset var som et filttæppe, og Aarhus Fremad havde heller ikke meget at byde på. Anel Alagic havde en enkelt chance og fik trykket af. Men midt i halvlegen fik vi tildelt et tyndt straffe, efter at en bold havde ramt en Aarhus Fremad spiller på armen, selvom han holdt armen helt ind til kroppen,« fortæller Peter Møller.

Anel Alagic scorede sikkert på straffesparket sent i kampen, ligesom han gjorde det forleden i 1-1 kampen mod Grenaa IF. Store Jonas ’Joe’ Simonsen blev smidt frem i angrebet sidst i kampen, men

det gav ikke pote mod et godt spillende Aarhus Fremad hold.

»Hele holdet spillede under niveau, men målmand Lasse Walther Nielsen udmærkede sig med flere gode redninger. Han har virkelig udviklet sig til en god og årvågen målmand,« slutter Peter Møller.

IF Midtdjurs skal i kamp igen lørdag eftermiddag mod VRI på Ryomgård Stadion inden der tirsdag aften er topopgør ude med Auning IF.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen