Seriefodbold: To mål af Victor Riis bag TRIF sejr i Silkeborg

TRIF satte søndag rivalerne fra Silkeborg KFUM med en 3-2 sejr på et meget varmt storstadion Jysk Park

Artiklens øverste billede
Sidste sæsons suveræne topscorer Victor Overgaard Riis scorede to mål i 3-2 sejren over Silkeborg KFUM. Arkivfoto: Øxenholt Foto

Med en sejr på 3-2 over Silkeborg KFUM i en steghed gryde på kunstgræsarenaen Jysk Park, som er hjemmebane for den kommende superligaklub Silkeborg KFUM, holdt TRIF sig i Top 3 i det nervepirrende kapløb i toppen af Serie 1. Med tre kampe tilbage at spille ligger TRIF på en delt 1. plads med FAML Aarhus med hver 22 point og har to point ned til Aarhus Juniors, som har 20 point efter at aarhusianerne fra Tilst i lørdag måtte afgive førstepladsen efter at have tabt med 4-2 til et heroisk kæmpende KPI-hold på Kolind Park

Afslutningen på sæsonen rummer al den spænding man kan ønske, for TRIF mangler at møde Kolind-Perstrup IF, som kæmper for at overleve i rækken, og derefter de to direkte rivaler til en oprykningsplads, FAML Aarhus og Aarhus Juniors.

Men først gjaldt det i søndags velspillende Silkeborg KFUM, som er 2. hold til klubbens hold i Danmarksserien med ambitioner om at blive divisionshold.

»Vi spillede en rigtig god fodboldkamp mod Silkeborg KFUM. Vi kender deres teknisk anlagte spil, så vi gik til dem fra første fløjt i et højt pres. Vi fik lukket dem godt ned, og når de nåede omkring vores felt, stod vi mange mand klar til at forsvare,« fortæller TRIF træner Martin Hornbæk Nielsen.

Kampen var både velspillet og jævnbyrdig med gode chancer til begge hold.

»Det stod 1-1 ved pausen, men vi havde en god fornemmelse og følte vi var godt med. Det stod 2-2 i 2. halvleg, men vi ville have de tre point. Det lykkedes med Victor Overgaard Riis’ anden scoring til 3-2 et kvarter før tid. Det lykkedes at forsvare føringen tiden ud, men spillerne faldt nærmest omkuld og flere havde det dårligt efter at have løbet så meget på årets hidtil varmeste spilledag,« siger Martin Hornbæk Nielsen.

Noah Overgaard tabte luften

TRIF var godt besat på alle pladser og med Jannik Mehlsen, Victor Kløve og Daniel Bagger Pedersen på bænken var der kompetente spillere på vej tilbage fra skader at sætte ind.

Og der blev brug for Jannik Mehlsen allerede efter en halv time, da han afløste Noah Overgaard, som blev udskiftet efter at have tabt luften efter at være blevet nedlagt i feltet.

»Der kunne godt have været dømt straffespark. Men Jannik leverede et rigtig godt indhop på den offensive midtbane,« fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

Både Daniel Bagger Pedersen og Viktor Kløve kom ind med friske kræfter og fysik efter godt et kvarters spil i 2. halvleg som afløsere for Frederik Primdal Geertsen og Mikkel Melgaard.

Silkeborg KFUM foran efter godt et kvarter efter at bolden efter et mærkeligt opspring ikke blev clearet i TRIF’s forsvar og hjemmeholdets anfører Peter Nemec bolden forbi Hjalte Holm Baarstrøm i TRIF’s mål. Men Victor Overgaard Riis viste målnæsen frem og fik udlignet til 1-1 efter en halv time.

»Frederik Primdal Geertsen erobrede bolden på midten og sendte den ud til Victor Overgaard Riis på kanten. Han trak ind i banen og da Mathias Haulrik med et godt løb trak Silkeborg KFUM’s forsvar fra hinanden blev er plads til at sidste sæsons topscorer kunne trække ind i feltet og sparke bolden i mål nede i hjørnet,« fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

Det var en vigtig sejr mod et godt hold inden vi lørdag på hjemmebane møder Kolind-Perstrup IF, som har spillet sig i form og slås for at overleve. Det bliver en svær kamp.

Martin Hornbæk Nielsen, TRIF

Keeperfejl gav spænding

I 2. halvleg kom TRIF foran med 2-1 efter tyve minutters spil, da Mathias Haulrik spillede Jannik Mehlsen i dybden, og i duel med målmanden lagde Mehlsen bolden forbi målmanden og ind i det højre hjørne.

»Silkeborg KFUM pressede på og fik udlignet, da vi sov lidt ved et indlæg og målmand Hjalte Holm Baarstrøm ramte bolden uheldigt, så den gik i vores eget mål. På det her niveau bliver der afregnet ved kasse 1 ved keeperfejl,« siger Martin Hornbæk Nielsen.

Men TRIF pressede på for at få et tredie mål, og med godt et kvarter lykkedes det Victor Overgaard Riis på Jens Bisgaard Amstrups tværpasning at placere bolden mellem benene på hjemmeholdets keeper.

»Det var en vigtig sejr mod et godt hold inden vi lørdag på hjemmebane møder Kolind-Perstrup IF, som har spillet sig i form og slås for at overleve. Det bliver en svær kamp. Samtidig mødes vores rivaler FAML Aarhus og Aarhus Juniors i direkte duel i weekenden. Men nu tager vi en kamp ad gange. Vi skal vinde over KPI og de skal vinde over os,« siger Martin Hornbæk Nielsen.

»Der er ros til hele holdet. Mads Amstrup og Victor Overgaard Riis var gode, og brødrene Mathias og Emil Haulrik arbejder bedre end længe set. Frederik Primdal Geertsen og Daniel Bagger Pedersen afløste hinanden på midtbanen og gjorde det begge godt,« slutter Trif træner Martin Hornbæk Nielsen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.