Generalforsamling i FC Skanderborg: Fokus på sammenhængskraft

Aflysningen af Smukfest har tvunget FC Skanderborg ud i en kontingentstigning.

Artiklens øverste billede
FC Skanderborg vil øge den interne sammenhængskraft i klubben. Arkivfoto

Et større fokus på den interne sammenhængskraft og på at udvikle og bruge egne talenter på førsteholdene. Og en kontingentstigning. Det er nogle af overskrifterne på FC Skanderborg efter maj måneds generalforsamling, hvor Jens Højmark blev valgt som bestyrelsesformand.

Jens Højmark står i spidsen for en forening med over 1000 medlemmer som, fortæller han, har valgt at skrue på det sportslige setup.

»Vi har ’revet plasteret af’ i forhold til, hvad vi vil som klub i forhold til talentudvikling. Det betyder blandt andet, at vi har sagt farvel til en række gode folk, der var nødvendige, hvis vi i DBU’s licenssystem skulle certificeres med 2 stjerner, men som også betød en større udgift. Nu kører vi med en 1 stjerne, hvilket er lig med en mindre udgift, lige som vi har rettet vores fokus på at lave vores egne spillere til førsteholdene på på dame- og herresiden,« forklarer Jens Højmark.

I forhold til den nye kunstgræsbane, så skal vi hoppe på toget nu og her.

Jens Højmark, bestyrelsesformand FC Skanderborg

Han tilføjer, at med aflysningen af Smukfest 2021 har beslutningen om at ændre på talentarbejdet været den helt rigtige. Som mange andre foreninger har coronapandemien nemlig været hård ved FC Skanderborg, og en aflysning af Smukfest koster eksempelvis klubben en halv mio. kr. i indtægt.

»I 2020 var vi heldige og dygtig, så vi fik cirka 370.000 kr. i Covid-kompensation fra forskellige kilder. Her i 2021 ved vi ikke, om der kommer kommunale eller nationale hjælpepakker,« siger han.

Af samme årsag har FC Skanderborg valgt at hæve kontingentet med 20 procent med virkning fra 2. halvår 2021.

»Det var hverken plan A, B eller C, men ganske enkelt en nødvendighed. Ifølge budgettet kommer vi ud af året med et underskud på cirka 280.000 kr., trods kontingentstigningen, og med en egenkapital på knap 1,1 mio. kr. ville vi, hvis vi ikke gør noget, tære for meget på denne,« konstaterer Jens Højmark.

Vigtigt kunstgræs

Og når det handler og kroner og ører, så er FC Skanderborg klar til sætte gang i kunstgræsbane nummer to. Klubben har dog måttet låne penge af Skanderborg Kommune, så klubben afbetaler lånet over en årrække mod at modregne i det normale kommunale medlemstilskud. Efter at sponsor trak sit tilsagn om at støtte kunstgræsbanen med 400.000 kr., har FC Skanderborg lånt 1,4 mio. kr. af kommunen. I den sammenhæng betaler alle medlemmer årligt 250 kr., hvor pengene går direkte til kunstgræsbanen.

»I forhold til den nye kunstgræsbane, så skal vi hoppe på toget nu og her. Så vigtig er bane for os,« fastslår Jens Højmark.

Sammenhængskraft

Det er dog langt fra det hele i FC Skanderborg, der handler om penge. Klubben har fokus på at øge den interne sammenhængskraft hold og spillere imellem, hvilket både skal ske via det daglige arbejde og en række arrangementer.

»Det er jo ikke noget, der kommer natten over, men det er vigtigt, at vi får skabt en fælles identitet i klubben,« lyder det fra Jens Højmark.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.