Seriefodbold: Nerverne på højkant da KPI slog tophold

Kolind-Perstrup IF modstod presset og slog topholdet Aarhus Juniors med 4-2 i dramatisk kamp med to røde kort

Artiklens øverste billede
Andreas Brus Mikkelsen bragte Kolind-Perstrup IF foran med 1-0 i den flotte sejr på 4-2 over topholdet Aarhus Juniors. Foto: Martin Schultz

Med en sejr på 4-2 over topholdet Aarhus Juniors holdt Kolind-Perstrup IF lørdag eftermiddag på Kolind Park liv i håbet om at redde livet i en mere og mere tilspidset bundstrid i Serie 1. Fire ud af puljens otte hold står til at rykke direkte ned på grund af ændringer i DBU’s turneringsstruktur.

Men der blev bidt negle til sidste minut på Kolind Park, for selv om gæsterne fra Aarhus Juniors blev reduceret til ni mand efter den anden udvisning med direkte rødt med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid, så forblev gæsterne at være farlige og pressede på til sidste minut. Men i kampens sidste angreb snørede hjemmeholdet sækken, da Jakob Degn Larsen i en omstilling slap helt igennem og uselvisk serverede bolden for Kristian Lænø, som nemt kunne skubbe bolden i mål til 4-2 og til en forløsning for hele KPI holdet efter en meget varm eftermiddags hårdt arbejde.

»Aarhus Juniors var nødt til at satse hele butikken, og vi fik et voldsomt pres imod os,« siger KPI træner Dennis Holdgaard om kampens afslutning, hvor Aarhus Juniors med kun ni mand og den dygtige kreatør Mathias Lose i spidsen satte fuld tryk på for at få udlignet hjemmeholdets føring. Men den tilbagevendte målmand André Tonnesen og hans dygtige forsvar holdt stand, og så kunne KPI’s offensiv med profiler som Martin Holm Hansen og Jakob Degn Larsen, som havde udfordret aarhusianerne gennem hele kampen, gøre arbejdet færdigt.


Holde hovedet koldt

Kolind-Perstrup IF gik på banen velvidende at deres nærmeste rivaler Vivild IF på egen bane havde besejret VRI med 4-2. Men træner Dennis Holdgaard og hans spillere fortsatte de gode takter fra de seneste kampe og har nu VRI og Silkeborg KFUM på de nærmeste pladser indenfor rækkevidde inden de sidste tre kampe.

Kolind-Perstrup IF havde André Tonnesen tilbage i målet efter en skade i starten af sæsonen. Rutinerede Claus Koch var med i defensiven, og så var der med Kristian Lænø, Kasper Therkildsen og Simon Væggemose gode folk på bænken, som der blev brug for til sidst, da hjemmeholdet skulle holde hovedet koldt i Aarhus Juniors’ stormløb mod KPI’s mål.

Topholdet Aarhus Juniors er et nyt bekendtskab, og det er et boldsikkert og teknisk dygtigt hold med flere spillere, som har spillet på højere niveau, blandt andet i Åbyhøj IF og Vatanspor. Og århusianerne med base i Tilst dominerede også kampen i 1. halvleg og ramte allerede efter 5 minutter overliggeren, så Kolind-Perstrup IF’s spillere var advaret. Alligevel kom hjemmeholdet foran efter godt 20 minutter, da Mikkel Damgaard Møller Jensen eksekverede et frispark. Jakob Degn Larsen fik fat i riposten og vippede bolden til Andreas Brus Mikkelsen i det bagerst rum til en nem scoring til 1-0.

Kolind-Perstrup IF skulle virkelig være årvågne og sørge for at holde aarhusianerne nede i tempo. Efter 35 minutter udlignende Aarhus Juniors, men det slog ikke hjemmeholdet ud. Få minutter senere forlængede Marc Poulsen med låget et langt indkast ind i gæsternes felt, hvor forsvarskollegaen Kasper Holm Hansen scorede til 2-1. Og et par minutter senere sled en skarp Martin Holm Hansen sig igennem i højre side i en duel med en Juniors spiller og lagde bolden skråt tilbage til Mikkel Damgaard Møller Jensen, som kontrolleret sparkede bolden fladt i mål til 3-1.

Vi ville jo så gerne vinde

KPI træner Dennis Holdgaard

Lokalopgør mod TRIF på lørdag

»I tidligere kampe har vi startet med at få mål imod os. I denne kamp fik vi scoret på de rigtige tidspunkter. Vi vidste vi ville blive presset, men vi modstod presset. Vi var klar over at modstanderen nu kom med et tryk i 2. halvleg, men vi havde en fantastik tro på, at vi kunne klare det. Vi skulle ikke bare ud og forsvare os, men ud og score mål,« siger Dennis Holdgaard om snakken i omklædningsrummet i pausen.

Kolind-Perstrup IF svarede igen, og efter godt 20 minutters spil lykkedes Martin Holm Hansen med en heroisk rush. Han tacklede sig til bolden og satte fart på forbi to mand og havde nærmest frit løb mod mål, da en tredje forsvarer nåede hjem og væltede Holm bagfra. Det straffede dommeren med direkte rødt kort. Men Martin Holm Hansen var ikke færdig, for kort tid efter ramte han med et følt skud stolpen på Nicolaj Christensens gode oplæg.

Aarhus Juniors kom faretruende tæt på, da Kolind forsvaret gik i ryggen på en modstander ved et indlæg. Onur Akdag scorede på straffesparket til 3-2 med et langt kvarter tilbage at spille i.

»Jeg var faktisk rolig det meste af kampen, men var urolig i 2. halvleg, hvor vi var foran, men begyndte at lade os stresse af deres tryk. Vi ville jo så gerne vinde,« fortæller Dennis Holdgaard.

Med ti minutter tilbage blev endnu en Aarhus Juniors spiller sendt i bad med direkte rødt efter en meget voldsom og overtændt stempling af Kristian Lænø. Men selv med kun ni mand på holdet fortsatte Aarhus Juniors presset langt ind i dommerens tillægstid indtil Kristian Lænø fik sin stille hævn for det grove overfald med scoringen til 4-2 i det sidste minut.

Det var en kamp, der gav nedbidte negle og bonus på spændingskontoen. Og tre point til Kolind-Perstrup IF inden holdet næste lørdag skal møde opkomlingene fra TRIF på PR Park i Rønde i et nyt ubarmhjertigt lokalopgør.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.