Belgiens gyldne generation går efter EM-titlen

Nummer et på verdensranglisten og en trup fyldt med stjerner. Belgien er en af de store favoritter til at løfte EM-trofæet i juli. Indtil nu har det dog kun været lige ved og næsten for Belgiens gyldne generation.

Artiklens øverste billede
De belgiske stjerner Yannick Carrasco og Axel Witsel i kamp mod Danmark i Nations League i 2020. Foto: Anders Kjærbye - fodboldbilleder.dk

Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Eden Hazard og Thibaut Courtois.

Fire af verdens bedste fodboldspillere og alle sammen fra Belgien. Kigger man videre ned over den belgiske spillertrup, fortsætter stjernenavnene.

Landet med Europas hovedstad har ud fra FIFA’s verdensrangliste verdens bedste landshold lige nu og er en af de store favoritter til at vinde EM.

Til de seneste slutrunder har holdet manglet det sidste i de afgørende kampe, men i Belgien håber man, at 2021 bliver året, hvor deres “gyldne generation” kan gå hele vejen og tage trofæet med hjem.

Den gyldne generation

I 2016 blev Belgien på skuffende vis sendt ud af det seneste EM efter et choknederlag til Wales i kvartfinalen. Den præstation blev markant forbedret til VM i 2018, hvor belgierne kunne rejse hjem med bronzemedaljer efter en sejr over England i den sidste kamp.

Alligevel føles Belgiens potentiale ikke forløst. Holdet er et af de mest stjernespækkede i verden, og er muligvis belgiernes bedste nogensinde.

Derfor er denne generation af spillere også blevet døbt som “den gyldne”, fordi så mange verdensklassespillere er aktive på samme tid.

Udover de tidligere nævnte er Toby Alderweireld, Youri Tielemans, Thorgan Hazard, Yannick Carrasco og Dries Mertens nogle af holdets største stjerner.

Roberto Martínez overtog ledelsen af holdet efter EM-skuffelsen i 2016. Og den tidligere Everton-træner ser ud til at have fået styr på stjernerne.

I hvert fald har Belgien, udover i VM-semifinalen mod Frankrig i 2018, været overlegne og slået de fleste modstandere siden.

Favoritter

Belgien er ligesom Danmark blevet placeret i gruppe B til EM, hvor belgierne er store favoritter til at vinde gruppen.

Danmark møder “de røde djævle”, som det belgiske landshold kalder sig, i Parken 17. juni.

De to hold kender hinanden fra to opgør i 2020, hvor belgierne i begge tilfælde løb med sejren.

Derfor skal Danmark ud og jagte revanche. Det bliver dog besværligt mod Belgiens gyldne generation, der er mange bookmakeres favorit til at løfte pokalen 11. juli.

Kehlet

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen