Seriefodbold: Frederik Winther sikrede Hornslet sejren i lokalopgøret mod Ådalen med sit 13. sæsonmål

Hornslet har med sejren fredag aften på Hornslet Stadion over IF Ådalen gode muligheder for at forny billetten til Serie 3, mens Ådalen nok må belave sig på, at det hedder Serie 4 efter sommerferien.

Artiklens øverste billede
Ådalens Thomas Høgh Mikkelsen (tv.) og Nikolaj 'Rambo' Voldby har begge niveau til at spille højere end Serie 3, men duoen foretrækker sikkert at vedblive med at være en del af det fine kammeratskab og sammenhold i IF Ådalen. Foto: IF Ådalen

Fantastisk vejr, en græsplæne af en fodboldbane og mange tilskuere. Betingelserne var optimale fredag aften på Hornslet Stadion, hvor hjemmeholdets unge udvalgte og gæsterne fra Ådalens lidt ældre spillere krydsede klinger.

Vi skal mindst vinde 3 ud af de sidste 4 kampe for at være sikre på at undgå nedrykning

Hornslet træner Martin Winther

De to mandskaber leverede da også en intens fodboldkamp, hvor skønspillet nok var fraværende, mens det ikke skortede på fight.

Begge trænere, Martin Winther, Hornslet og Jesper Møgelvang, Ådalen, var dagen derpå meget enige om, at et uafgjort resultat havde tegnet det mest regulære billede ad de 90 minutter, som opmand Jan Hansen ledede med stor kløgt.

Hjemmeholdets unge topscorer, Frederik Winther, ville det dog anderledes. Fem minutter før tid sørgede han for den sejrsgivende 2-1 scoring.

Det var unge Winthers 13. scoring i denne sæson, og det behagede naturligvis det fædrene ophav på sidelinjen.

Umiddelbart inden sejrsmålet havde gæsternes Mathias Eske haft en kvalificeret afslutning i den modsatte ende af banen, som desværre for Ådalen sneg sig lige over målet hos hjemmeholdets velspillende målmand Mads Nordlund Jørgensen.

Ådalen sluttede bedst

Hornslet kom først på tavlen efter 8 minutters spil, da Kristoffer Holm sparkede en ripost fra Ådalens målmand Rasmus Thomsen i mål.

»Rasmus var lidt ked af, at han måtte give en returbold, men i Ådalen står vi sammen, også når en spiller laver en fejl, og det sker selvfølgelig,« siger Ådalen træner Jesper Møgelvang.

Trods føringen formåede hjemmeholdet ikke at udnytte momentum.

»Vi kom til at spille alt for langsomt og alt for meget bagud og på tværs og lavede også flere graverende fejl,« indrømmer Hornslet træner Martin Winther.

Derfor var det efter bogen, at Ådalens hyperfarlige Mathias Møller Hansen, som sammen med anfører Thomas Høgh Mikkelsen og Jacob ’Kometen’ Andersen er Ådalens offensive esser, udlignede til 1-1 kort før pausen.

»Hjemmeholdet lavede en forsvarsfejl i deres venstre side, og derefter gik bolden fra Andreas Jensen til Mads Espensen, der således kunne assistere den udlignende scoring,« fortæller Jesper Møgelvang.

Mathias Møller Hansen blev ellers i store dele af kampen holdt i et fast jerngreb af hjemmeholdets fysisk stærke veteran, litauiske Aidas Tumenas.

Energisk hjemmehold

Efter pausen var det nu Hornslet som fik lagt mest energi ind i opgøret, hvor tre gule kort midtvejs ikke fik afgørende indflydelse på resultatet.

Spillerne var selvfølgelig skuffede, men når vi mødes igen til træning tirsdag, er humøret tilbage

Ådalen træner Jesper Møgelvang

Først blev Jacob ’Kometen’ Andersen strittet ud efter en hård tackling og siden var der adieu i ti minutter til Hornslet spillerne Kenn Ankerstjerne Laursen og Anders Engholm Larsen.

»To urutinerede handlinger fra mine spillere vil jeg hævde. Begge frispark, der var til gule kort, blev således begået på Ådalens banehalvdel,« fortæller Martin Winther.

Gæsterne formåede imidlertid ikke at drage fordel af, at man i nogle minutter spillede 11 mod 9.

»Hjemmeholdet formåede dygtigt at trække tiden og beskytte bolden i egne rækker,« roser Jesper Møgelvang.

Han måtte derfor sammen med spillerne gå fra banen for 7. gang ud af 10 med et nederlag.

»Spillerne var selvfølgelig skuffede, men når vi mødes igen til træning tirsdag, er humøret tilbage. Vi bruger ikke meget tid på at snakke om vores situation i bunden, som nærmest ser håbløs ud,« forsikrer Jesper Møgelvang.

Hornslet kom med sejren op på 13 point for ti spillede kampe mod Ådalens syv.

»Det er barske odds i dette forår, hvor man rent faktisk kan rykke ned, selv om man har samlet over 20 point,« påpeger Martin Winther.

»Vi skal mindst vinde 3 ud af de sidste 4 kampe for at være sikre på at undgå nedrykning. Vi har vundet 12 point mod de to bundhold, Grundfør og Ådalen, men kun et mod de øvrige hold i den stærke række. Det skal vi have lavet om på, og det bliver hårdt. Vores sidste fem kampe ligger inden for et interval på 13 dage, så vi kommer jo stort set ikke til at træne.»

Fremtiden

Hornslets trænertrio bestående af Allan Damborg Jensen, Niels Kristian Primdahl Rasmussen og Martin Winther tager efteråret med som seniortrænere i Hornslet.

»Den aftale er på plads uanset, om vi spiller Serie 3 eller Serie 4 efter sommerferien,« siger Martin Winther.

I Ådalen fortsætter Jesper Møgelvang også som udgangspunkt.

»Jeg har ikke lige nu kommentarer til, hvad der skal ske efter sommerferien for mit vedkommende, men jeg er fortsat vildt glad for den kultur, det sammenhold og den ånd, der er i Ådalen. Det er et dejligt sted at være træner, og udgangspunktet er fortsat, at jeg også er her i efteråret,» siger Jesper Møgelvang,

»Før denne sæson vinkede vi farvel til fire stamspillere, og det har selvfølgelig gjort ondt. Ydermere har vi måttet skifte meget ud i vores centerforsvar, og det måtte vi også mod Hornslet, fordi Søren Dam, der bor i Ålborg og kun spiller kampe, var ude med corona. Vi valgte at gennemføre kampen, fordi Søren jo ikke har været i kontakt med de øvrige spillere grundet, at han bor i Ålborg,« siger Jesper Møgelvang, som også måtte se bort fra Casper Thoudal.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen