Rønde Idrætscenter bygger til - formedelst 24 mio. kroner

Opførelsen af en ny multihal med plads til 700 tilskuere og en hal, der skal huse to spritnye padeltennis baner, er gået i gang og forventes færdig 1. august 2022.

Artiklens øverste billede
Sådan kommer det nye byggeri ved Rønde Idrætscenter til at tage sig ud.

Ambitionerne hos Rønde Idrætscenter (RIC) er store. Fremtiden er sat på skinner af centerleder Per Kragh og den professionelle bestyrelse, der udgør den øverste ledelse.

Byggeriet af en ny hal med plads til 700 tilskuere og en hal, der får plads til to paddle tennisbaner, har nu forladt tegnebrættet og excel-regnearket for at blive til virkelighed.

«Byggeriet forventer vi at kunne tage i brug i august 2022,« siger bestyrelsesformand Mogens Horne-Mortensen.

Projektet er en del af den strategiplan der blev færdiggjort i 2018, tilføjet nye tanker og ideer.

Mere plads

Når den nye multihal står fluks og færdig, vil den kunne huse arrangementer med op til 1000 deltagere. Den og hallen til paddle tennisbanerne opføres i tilknytning til de eksisterende lokaliteter.

»Det giver os muligheder for at afholde væsentligt større arrangementer end i dag. Her tænker jeg både på dræt, musik, firmaarrangementer og udstillinger samt Retro og Antikmessen.,« siger centerleder Per Kragh, der tilføjer, at der også bliver plads til to lokaler som kan bruges til bl.a.. undervisningsformål.

Hallen bliver tip-top moderne og får indlagt springgrave, så en idrætsgren som TeamGym vil kunne muntre sig på optimale vilkår. I TeamGym træner man både det rytmiske og det kraftfulde..

På Djursland er TeamGym Djurs, som holder til i Trustrup området, bannerfører for disciplinen på eliteniveau. Foreningen har allerede ytret ønske om at benytte de nye faciliteter i RIC, når de står klar til brug.

»TRIF Gymnastik vil også kunne udnytte de nye faciliteter. Samtidig bliver der flere haltimer til rådighed for andre sportsgrene som håndbold, fodbold og tennis, der allerede benytter RIC,« siger Per Kragh.

Forløber for college

Planer for fremtidens RIC stopper imidlertid ikke her.

Det nye byggeri skal på ud i fremtiden således danne baggrund for opbygning af et sportscollege i Rønde, som en videre udvikling af Campus Rønde der allerede i dag har mere end 1.000 daglige elever.

Der arbejdes med to sportsgrene til det planlagte sportscollege, TeamGym og Badminton, samtidig med at der tilbydes en ungdomsuddannelse til de studerende.

Der er fem parter involveret.

Vi har haft en god dialog med PUK-udvalget og har mærket stor interesse for projektet. Det har ikke mindst været årsagen til, at vi fik de 9 mio. kroner, som var så afgørende for, at vi turde gå i gang

Erling Mikkelsen, kasserer i Rønde Idrætscenters bestyrelse

TeamGym Djurs, TRIF Badminton, VidenDjurs med HHX, Rønde Gymnasium med STX, og selvfølgelig RIC, der skal lægge faciliteter til træning og en del af skolegangen.

»Vi planlægger at kunne begynde med et dagcollege, men vi arbejder allerede på at kunne have overnatningsmuligheder klar inden for en kort årrække.,« lover Mogens Horne-Mortensen.

»Det er en helt naturlig udvikling i forhold til den tilvækst af nye borgere, som vi oplever i Rønde med tilhørende områder. Der skal løbende investeres bredt for, at vi kan fastholde den positive udvikling i vores område,« påpeger næstformand i RIC-bestyrelsen, Rene Povlsen.

Aktivitetsniveauet vil vokse med opførelsen af den nye multihal, som får plads til at kunne huse 1.000 gæster. Arkivfoto


Ros til PUK-udvalget

Det samlede anlægsbudget lyder på i runde tal 24 mio. kroner. Syddjurs Byråd smider 9 mio. kroner efter projektet, og ikke mindst Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur får roser med på vejen.

Kasserer i RIC, Erling Mikkelsen, komplimenterer således udvalgets medlemmer for at være uhyre konstruktive og deltagende i den proces, der er gået forud.

»Vi har haft en god dialog med PUK-udvalget og har mærket stor interesse for projektet. Det har ikke mindst været årsagen til, at vi fik de 9 mio. kroner, som var så afgørende for, at vi turde gå i gang,« siger Erling Mikkelsen.

RIC bidrager selv med godt 2 mio. kroner, mens restsummen finansieres i et samarbejde med Djurslands Bank, DLR (Dansk Landbrugs Realkreditfond) og Vækstfonden.

Vi planlægger at kunne begynde med et dagcollege, men vi arbejder allerede på at kunne have overnatningsmuligheder klar inden for en kort årrække.,

Morgens Horne-Mortensen, bestyrelsesformand i Rønde Idrætscenter

Driften hænger sammen

Når hovedentreprenør Vognsen & Co., Knebel, har udført arbejdet til august 2022, er det store spørgsmål så, om indtægter og udgifter på de fremtidige driftsbudgetter hænger sammen.

»Vi investerer naturligvis ikke så mange penge, hvis både vi, og de, der låner os penge ikke havde en tro på, at der var bund i vores driftsbudgetter,« siger Erling Mikkelsen.

»Vores driftsbudgetter bygger på realiteter og på, at vi med de nye lokaler får langt bedre muligheder for at afholde større arrangementer med mange mennesker. Det er aktivitetsniveauet, vores kerneydelser og ikke en helt masse udenoms, der skal drive værket.« supplerer centerleder Per Kragh..

»Vi har har ved årsskiftet indgået en ny tiårig aftale med Viden Djurs, som oplever stor søgning til deres handelsgymnasium og ikke har fortrudt, at de etablerede sig i Rønde,» siger Erling Mikkelsen.

Han beskæftiger i øjeblikket 9 fastansatte og har endvidere et hold mere løstansatte medarbejdere, der bidrager ved store arrangementer.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.