Seriefodbold: Vivild IF på jagt efter ny træner

Vivild IF jagter både overlevelse i Serie 1 og en ny træner. Lørdagens 1-0 sejr over bundproppen Fårvang IF gav nyt håb

Artiklens øverste billede
Spillerjubel i Vivild IF efter at holdet forrige lørdag vandt med 4-2 over VRI. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Med en sejr på 1-0 på et sent mål kort før tid på straffespark ved Sebastian Stær holdt Vivild IF liv i håbet om at overleve i Serie 1 i lørdagens kamp mod Fårvang IF på udebane. I de seneste fem kampe er det blevet til fire sejre og en uafgjort kamp. Den stime af gode resultater har givet traditionsklubben kontakt med midterfeltet efter en håbløs placering som næstsidst med kun 3 point på kontoen efter de første syv kampe. Der mangler to kampe mod Silkeborg KFUM og Kolind-Perstrup IF, inden facit gøres op, men udover kampen for at overleve skal Vivild IF også finde en ny træner til klubbens seniorhold.

Vivild IF’s cheftræner Michael Blom og målmands- og assistenttræner Tony Henriksen har nemlig valgt at stoppe efter denne sæson et halvt år før deres aftale med klubben udløber. De færdiggør dog forårssæsonen og Michael Blom siger, at de to trænere har ét mål, og det er at aflevere Vivild IF som et Serie 1 hold til deres efterfølger.

Bestyrelsen i Vivild IF’s fodboldafdeling har således fået den udfordring at skaffe en ny træner på et vanskeligt tidspunkt, men fodboldformand Mathias Møller er fortrøstningsfuld.

»Vores fokus er på de sidste to kampe og vores overlevelse i Serie 1. Men vi er i gang med at finde en ny træner og er sikre på, at det er på plads inden spillerne går på sommerferie,« siger Mathias Møller.

Vi har kammeratskab og sammenhold i Vivild IF. Alle er velkomne, og vi skal have en fælles træner, som tager hånd om alle spillere. Det har gjort os til det vi er i dag

Kurt Enevoldsen

Ny træningskultur

Cheftræner Michael Blom og målmands- og assistenttræner Tony Henriksen har været i Vivild IF i to og et halvt år og har holdt klubben i Serie 1. I en enkelt sæson spillede Vivild IF play off kamp om oprykning til Jyllandsserien, men tabte til IFSK fra Aarhus.

Men trænerne har ønsket en ændring i Vivild IF’s træningskultur.

»Vi vil gøre vores bedste spillere bedre. Det skal ske ved at opdele spillerne i en førsteholdstrup og en andenholdstrup. Men det var der ikke stemning for i bestyrelsen. Så har vi ikke de samme ambitioner og dermed dør vores projekt. Det er afvikling i stedet for udvikling,« siger Michael Blom, som derfor sammen med Tony Henriksen stopper et halvt år før tiden.

»Vi har i bestyrelsen holdt os til den aftale vi har indgået med de to trænere. Vi har store ambitioner, og vi ønsker at gøre Vivild IF stærk i fællesskab. De ønskede en tredje træner, men vi mener, at to mand godt kan klare de 18 mand, som kommer til træning. Da vi i foråret efter 7 kampe havde 3 point, drøftede vi situationen, og trænerne ønskede at stoppe,» siger fodboldformand Mathias Møller, som har spillet i Vivild IF i hele sin karriere, men aldrig var god nok til førsteholdet.

En fodboldbastion

Vivild IF er en af Djurslands fodboldbastioner, og klubben med de grønblusede spillere har gennem mange år været egnens højest rangerede hold indtil FC Djursland kom til.

»Vi spillede om oprykning mod Grenaa i 60’erne foran 1300 tilskuere, og præsten måtte forkorte sin prædiken, så han og skoleinspektør Ole Nielsen kunne nå til fodbold,« fortæller Kurt Enevoldsen, tidligere spiller, træner og leder, og nu med i Team Vivild, som skal sikre opbakning og sponsorer til et set up, som gør det attraktivt at spille i Vivild IF.

»Vi har kammeratskab og sammenhold i Vivild IF. Alle er velkomne, og vi skal have en fælles træner, som tager hånd om alle spillere. Det har gjort os til det vi er i dag,« mener Kurt Enevoldsen, som er klar over det ser vanskeligt ud for holdet i Serie 1.

»Men vi lægger os ikke ned. Vi dør med støvlerne på. Som min gamle skoleinspektør sagde: Vivild ved vi hvad står for: ’Vi vil’.«

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.