FC Djursland kæmper både på banen og mod pandemien

Felipe Soares og Nicolaj R. Poulsen var ude med corona, da FC Djursland tabte med 1-0 til Ringkøbing

Artiklens øverste billede
Tilbage på HSM Arena: Den tidligere cheftræner Brian Engelund (i midten) vikarierede sammen med U19 træner Hans Jensen for FC Djurslands corona ramte trænerteam, da FC Djursland tabte med 1-0 til Ringkøbing Foto: Søren Andersen

Covid-19 pandemien fortsætter med at gøre livet surt for FC Djursland i holdets kamp for en forbliven i Danmarksserien. I nedrykningsspillets tredje kamp mod Ringkøbing på HSM Arena i Grenaa måtte holdet nemlig undvære cheftræner Felipe Soares og assistenttræner og sportschef Nicolaj R. Poulsen. I stedet overtog FC Djurslands tidligere cheftræner Brian Engelund og U19 træner Hans Jensen ansvaret for holdet.

Vi har ikke trænet hele ugen og uden træning kan vi ikke bygge op og forberede os til den næste kamp,

Jacob Kliver

Efter to gode og pointgivende indsatser med 3-2 sejren over Viby IF og den uafgjorte 3-3 kamp på udebane mod Varde var der dog ingen point til FC Djursland i mødet med Ringkøbing. I en lige kamp uden de store chancer vandt vestjyderne nemlig med 1-0 på en scoring godt ti minutter før kampens afslutning.

»Vi forventer jo at spillerne præsterer, selvom de ikke har kunnet træne hele ugen på grund af corona. Spillerne fik tommel op, for jeg kunne ikke sætte en finger på noget. Alle bidrog og det var en stærk præstationen over hele linjen,« siger målmandstræner Jacob Kliver, som var den eneste fra det faste trænerteam på sidelinjen.

Covid 19 har voldt FC Djursland mange problemer og efter de to udekampe mod først Tjørring IF og derefter Varde, hvortil man transporterede sig i bus, har det været konstateret smitteudbrud, som endte med at sende hele truppen i selvisolation. Cheftræner Felipe Soares og assistenttræner og sportschef Nicolaj R. Poulsen og flere spillere blev smittet.

»Jeg kørte til kampene i egen bil. Måske er det derfor jeg ikke blev smittet,« mener Jacob Kliver.

Ud af selvisolation

Ingen af FC Djurslands spillere har trænet den sidste uge, og otte spillere slap ud af selvisolation lørdag kl. 11.00. Spillere som Casper Stylsvig Bæksted, Oliver Jensen og Søren Koch Østergaard var ikke med i truppen på grund af corona.

»Vi har ikke trænet hele ugen og uden træning kan vi ikke bygge op og forberede os til den næste kamp,« siger Jacob Kliver.

Trænerne havde set video af modstanderen Ringkøbing, som er et tidligere 2. divisionshold, men som nu er ved at opbygge et nyt hold med den tidligere AGF spiller Claus Christiansen i spidsen.

»Men Claus Christiansen havde også forberedt sig på os. Vi fik ikke meget rum at spille i med vores hurtige spillere. Vi fandt ikke mekanismerne til at rette op på det,« siger Jacob Kliver.

»Vi havde en fin optakt, men det var meget varmt, og efter at have justeret på vores spil efter de første ti minutter fik vi styr på vores spil 1. halvleg. Vi stod lidt kompakt for at passe på os selv. Ringkøbing havde en enkelt chance, som vores målmand Anders Emil Hjort tog sig af.«

Manglede marginalerne

I pausen var der tilfredshed med kampens forløb og med holdets udtryk. Men der blev ikke skabt nok fremad banen, og derfor lukkede man lidt op efter godt et kvarter.

»Vi havde et par halve chancer, men fik ikke skabt de store chancer og manglede de små marginaler,« siger Jacob Kliver.

Ti minutter før tid faldt kampens afgørelse, da et langt indkast højt på banen hoppede en gang for meget i feltet og ikke blev clearet.

»Det lå i kortene, at det hold, som scorede først, ville vinde kampen. Vi lavede om på vores defensive struktur og satsede mere, blandt andet ved at skifte Mads Schütt ind i stedet for forsvarsspiller Güney Atas. Vi pressede dem til det sidste, men manglede den åbne chance. Det var svært, for Ringkøbing sluttede kampen med otte mand bag bolden,« slutter Jacob Kliver.

På lørdag skal FC Djursland en tur til Fyn og spille mod Tarup/Paarup IF.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.