Seriefodbold: Auning IF åbnede for champagnen tirsdag aften

Auning IF vandt den ottende sejr i træk og slog IF Midtdjurs med 3-1 i topopgøret i Serie 3. Dermed er Auning sikker på oprykning til Serie 2

Artiklens øverste billede
Auning IF’s træner Claus Svenningsen og hans spillere er tilbage i Serie 2 efter en sikker sejr på 3-1 over IF Midtdjurs. Arkivfoto: Martin Schultz

Auning IF gjorde arbejdet færdigt tirsdag aften på egen bane og slog IF Midtdjurs med 3-1 efter 2-0 ved pausen. Da Aarhus Fremad samtidig satte point til ved kun at få 0-0 ude mod Grenaa IF, er Auning IF sikker på at rykke op i Serie 2, selvom der er to kampe tilbage at spille.

Vi har været godt organiseret i år. En anden vigtig årsag er, at spillerne har været i god form. De har trænet godt og taget ansva

Auning træner Claus Svenningsen

IF Midtdjurs var nærmeste forfølger og kunne drille naboerne fra Auning, men de røde fra Ryomgård, som var rækkens bedste hold i den første turneringshalvdel, har helt mistet gejsten og gik fra banen uden at vinde for fjerde kamp i træk.

»Det var en fest og det var som det skulle være. Der var mange tilskuere både fra Auning og Ryomgård, så det var en rigtig fin ramme om det lokale topopgør,« siger Auning IF’s træner Claus Svenningsen. Og aftenen sluttede i triumf, da oprykningen var en kendsgerning i en sæson, som har været præget af rigtig mange skader på Auning IF’s hold.

»Vores styrke er vores fællesskab og holdånd, når det har været svært. Siden jeg i pausen mod VSK Aarhus i vores tredje kamp måtte give spillerne en røffel i pausen, har der ikke været en finger at sætte på noget. Vi har haft marginalerne med os, men vi har været det bedste hold i alle kampe, og så får man belønninger. Da vi fik de mange skader, rykkede vi sammen, og vi kunne trække på flere klubikoner. Dem som kom med, de præsterede,« siger Claus Svenningsen.

Gennembrud for ung spiller

Det er over fem år siden, at Claus Svenningsen tiltrådte som træner i Auning IF med det udtrykkelige ønske at arbejde langsigtet med klubbens og spillernes udvikling. Han overtog et Serie 2 hold og har været nede og vende i Serie 4. Men træner og spillere gav hinanden håndslag på at holde sammen og komme igen. Tirsdag aften var Auning IF tilbage i Serie 2.

»Vi har været godt organiseret i år. En anden vigtig årsag er, at spillerne har været i god form. De har trænet godt og taget ansvar. Derfor kunne de udføre det vi gerne ville i kampene. Det gælder om at have overskud på banen. Det håber jeg vi kan bygge videre på,» siger Claus Svenningsen. Allerede i efteråret spillede Auning IF playoff kamp om oprykning, men tabte ufortjent til Ådalen IF. Spillerne har holdt det momentum og har i år været bedre indstillet på at præstere.

Flere U17 spillere banker på til det bedste hold, og da skaderne ramte holdet, blev den kun 16-årige angriber William L. Henningsen sat på bænken i kampen mod Grenaa IF sammen med den 40-årige veteran Mogens ’Mangemål’ Laursen. William L. Henningsen kom ind efter få minutters spil og har siden været fast mand på holdet, har scoret flere mål og scorede forleden i returopgøret mod Grenaa IF hvad Claus Svenningsen kalder årets mål på Auning Stadion.

»Vi har flere unge spillere på vores 2. hold, som vi kan trække op på det bedste hold,« siger Claus Svenningsen om fremtiden for holdet i Serie 2.

Går efter playoff kamp

Kampen mod IF Midtdjurs startede lige og var uden de store chancer i 1. halvleg.

Men Auning IF kom foran efter godt en halv times spil, da Simon Vest sendte et hårdt indadskruet hjørnespark til forreste stolpe, hvor IFM’s spillende cheftræner Rasmus Brasch timede sin aktion forkert og kom til at heade bolden i sit eget mål.

»Det var flot headet ind, men desværre i den forkerte ende af banen,« konstaterer IF’s holdleder Peter Møller.

»Målet gav ro og overskud, og derefter blev kampen spillet på vores præmisser. Vi kunne lure på omstillinger, og vi var godt organiseret, så vi holdt dem væk. Vi ventede på at få den rigtige bold sat i scene, og det skete omkring det 80. minut, da Asger Køtter kom i en mand til mand duel i højre side og trak ind i banen og sparkede bolden op i det lange hjørne. Så havde vi kampen hvor vi ville have den,« siger Claus Svenningsen.

Simon Pilgaard fik reduceret kort før tid, men i tillægstidens sidste minut snørede Auning IF sækken med en sidste scoring til 3-1 ved Martin Hørning. Troels Rasmussen blev kampens fighter og Asger Køtter kampens spiller på Auning IF’s hold.

»Vi er bedre boldspillere, og vi var det bedste hold. Men Auning IF var mere effektive og godt organiserede og deres midterforsvar stod godt. Holdet var fysisk stærkere og spillede med mere gejst,« siger IFM’s holdleder Peter Møller, som ønsker Auning IF tillykke med sejren og oprykningen.

»Vi spillede godt og kom også godt over kanterne, men på den sidste tredjedel af banen sker der for lidt og vi kan ikke score mål. Spillerne skal være bedre til at gøre hinanden gode. Bolden bliver varmet for meget i stedet for at blive spillet videre,« mener Peter Møller.

IF Midtdjurs stillede op i 3-5-2 opstilling med Mikkel Primdahl Sonnichsen i en uvant rolle som midterforsvarer med Rasmus Brasch og Jonas ’Joe’ Simonsen på hver side.

»Det gjorde Sonnichsen rigtig godt. Mads Høegh gjorde det godt på den offensive midtbane, og så var Tobias Revsbeck velspillende i venstre side. Tobias har ikke den store fysik, men løber godt med bolden og havde gode gennembrud,« siger Peter Møller.

IF Midtdjurs går nu efter at komme til at spille playoff kamp om oprykning som nr. 2 i rækken. Tirsdag gælder det pokalkampen i Sydbank Pokalen mod FC Djursland hjemme på Ryomgård Stadion.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.