Christian Eriksen-kollaps: TV-chef ærgrer sig over billeder

Artiklens øverste billede
Det var stærke scener, som pludselig udspillede sig i Parken, da Christian Eriksen kollapsede og efterfølgende modtog livreddende hjertebehandling omkranset af sit hold. Foto: REUTERS/Friedemann Vogel

Den store EM-fest i Parken blev på få sekunder forvandlet til et sandt mareridt, da den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen under kampen mod Finland pludselig kollapsede på banen og efterfølgende modtog livreddende hjertebehandling. Alt dette skete for rullende kameraer, der sendte livebilleder ud til stuer rundt omkring i hele verden.

Hos DR, som var en af to danske TV-udbydere, der sendte kampen, valgte man hurtigt at stoppe billederne fra banen, da Christian Eriksen begyndte at modtage hjertemassage. I stedet viste DR billeder fra en helikopter, der fløj over Parken.

Viaplay, som var den anden danske TV-udbyder, valgte derimod at fortsætte med at vise live-billeder fra banen, hvor der både blev vist sekvenser af den livreddende behandling og billeder af Christian Eriksens grædende kone, der blev trøstet af anfører Simon Kjær. Det har efterfølgende ført til, at Viaplay har mødt voldsom kritik på de sociale medier.

Søndag morgen skriver Kim Mikkelsen, som er sportschef i Nent Group, der står bag Viaplay, i et opslag på Twitter, at han ærgrer sig over, at billederne blev vist. Han forklarer samtidig, at Viaplay modtog produktionen fra Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA.

»Vi synes, at UEFA lavede et worldfeed, som i nogle situationer gik for tæt på. Og da vi var på worldfeedet, kom de situationer ud på Viaplay. Set i bakspejlet ville vi gerne have undgået dette,« står der blandt andet i opslaget fra Kim Mikkelsen, der samtidig understreger, at han ikke vil anklage sine kolleger for at have begået fejl ved ikke at stoppe udsendelsen.

»De sad i en tilspidset situation og havde nogle forventninger til et worldfeed, som desværre ikke blev indfriet,« skriver han.

Kim Mikkelsen oplyser desuden, at de voldsomme sekvenser af Christian Eriksens behandling er blevet fjernet fra Viaplays platforme, så det ikke længere er muligt at se dem.

Christian Eriksen blev efter behandlingen på banen kørt til Rigshospitalet, hvor meldingen efterfølgende var, at den danske landsholdspiller var stabiliseret og ved bevidsthed. Danmark spillede kampen færdig, som holdet tabte med 1-0 til Finland.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen