Danskere i England slår til: Storkøber DBU-billetter til braget på Wembley onsdag aften

Cirka 6000 danskere kan købe billet til EM-semifinalen mod England, men kun hvis de bor i Storbritannien.

Artiklens øverste billede
Der er fodboldfeber i Danmark. Det kan spillerne mærke, når de kommer hjem til basen i Helsingør, hvor fans tager imod. - Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix.

Der bor rigtig mange danskere i London og det øvrige England - og det kan mærkes på salget af billetter til semifinale-braget mellem England og Danmark på Wembley på onsdag aften.

Indtil videre er 4800 af cirka 6000 billetter til danske fodboldfans til EM-semifinalen mod England solgt, oplyser Ronnie Hansen, kommerciel chef i Dansk Boldspil-Union (DBU).

»Det er vigtigt at forstå, at det at købe billetten var det nemme. Nu skal danskerne i England vise, at de ikke er landsholdsturister, men kan overtage forpligtigelsen fra hele Danmark med at bære holdet frem - også i de svære perioder af kampen,« skriver Ronnie Hansen i en sms til Ritzau.

Britiske indrejseregler, som tager højde for corona, betyder, at det kun er danskere bosat i Storbritannien, som har mulighed for at overvære kampen på Wembley i London.

Der vil være plads til mindst 60.000 fans på Wembley, og cirka 6000 er altså afsat til danske fans. Kampen spilles onsdag klokken 21 dansk tid.

Der bor ifølge Udenrigsministeriet cirka 30.000 danskere i Storbritannien.


kb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen