Rønde Idrætscenter har en ny arena klar efter sommerferien

Opførelsen af en ny multihal med plads til 700 tilskuere og en hal, der skal huse to spritnye padel tennisbaner, har været i gang et stykke tid nu trods det, at der skulle overvindes et par økonomiske bump.

Artiklens øverste billede
Bestyrelsesformand Mogens Horne-Mortensen (tv.) og hovedentreprenør Peter Vognsen, Vognsen A/S i Knebel, giver hånd på, at byggeriet skrider fremad mod deadline 1. august 2022 - overvåget af den øvrige bestyrelse og centerchef Per Kragh. Foto: Lars Norman Thomsen

Det har været diverse sten på vejen, før spaden kunne stikkes i jorden til det nye byggeri ved Rønde Idrætscenter (RIC), erkender bestyrelsesformand Mogens Horne-Mortensen, men de er blevet overvundet, og hovedentreprenør Vognsen & Co., Knebel, er allerede så langt fremme, at en ny arena med tilbehør står klar til brug 1. august 2022.

Konturerne til en ny hal med plads til 700 tilskuere og en hal, der får plads til to padel tennisbaner, er nu synlige, hvis man bevæger sig om bagved det nuværende Rønde Idrætscenter.

Når den nye multihal står fluks og færdig, vil den kunne huse arrangementer med op til 1000 deltagere. Den og hallen til padel tennisbanerne opføres i tilknytning til de eksisterende lokaliteter.

Hallen bliver tip-top moderne og får indlagt springgrave, så en idrætsgren som TeamGym vil kunne muntre sig på optimale vilkår. I TeamGym træner man både det rytmiske og det kraftfulde.

På Djursland er TeamGym Djurs, som holder til i Trustrup området, bannerfører for disciplinen på eliteniveau. Foreningen har allerede ytret ønske om at benytte de nye faciliteter i RIC, når de står klar til brug.

Planerne for fremtidens RIC stopper imidlertid ikke her.

Det nye byggeri skal ud i fremtiden således danne rammen for et sportscollege i Rønde, som en videreudvikling af Campus Rønde som allerede i dag har mere end 1.000 daglige elever.

Der arbejdes med to sportsgrene til det planlagte sportscollege, TeamGym og Badminton, samtidig med at der tilbydes en ungdomsuddannelse til de studerende.

Fem parter er med i planerne: TeamGym Djurs, TRIF Badminton, VidenDjurs med HHX, Rønde Gymnasium med STX, og selvfølgelig RIC, der skal lægge faciliteter til træning og en del af skolegangen.

Forcerer alle bump

Udover de 9 mio. kroner, som Rønde Idrætscenter har fået i tilskud af Syddjurs Kommune, har der skullet findes finansiering for yderligere 12,9 mio. kroner.

Rønde Idrætscenter kan selv bidrage med 2 mio. kroner, mens Djurslands Bank, Vækstfonden og DLR Kredit også er inde over.

»Et springende punkt var, at Djurslands Bank, Vækstfonden og DLR Kredit krævede en underskrevet kontrakt på de lokaler, der bygges på første sal af den nye hal, som er tiltænkt Viden Djurs,« forklarer Mogens Horne-Mortensen.

»Der røg vi ind i, at VidenDjurs var i gang med noget strategiarbejde og ikke var klar til at skrive under, da vi ønskede det. Derfor blev igangsætningen af projektet udskudt til 2021.«

Priserne på byggematerialer har været på himmelflugt, så det blev lige pludselig også et tema.

»Situationen med finansieringen af det nye byggeri fik vi først løst i marts 2021 hvor kontrakterne langt om længe kunne underskrives. Desværre var byggemarkedet i mellemtiden gået lidt amok med prisstigninger på materialer på mellem 50-100 procent, så vi blev mødt med en ekstrapris på 2.5 mio. kroner for, at Vognsen A/S ville udføre projektet. Det fik vi accept på fra vores långivere, så vi har overvundet alle de bump, der altid kommer ved et projekt af denne kaliber,« siger Mogens Horne-Mortensen.

Idrætscollege i 2023

Arbejdet med at etablere et idrætscollege i tilknytning til Rønde Idrætscenter har bestyrelsen og de involverede parter besluttet at overlade til DGI Østjylland.

»Rent praktisk har vi hyret en projektleder, der nu kan samle alle trådene, tale med alle involverede, beskrive processen og lede frem til den endelige aftale. Vi håber, alt at dette fører frem mod et college fra august 2023,» siger Mogens Horne-Mortensen.

Rønde Idrætscenter kom ud af 2020 med et overskud på 806.872 kroner - langt mere end forventet grundet pandemien, som lukkede ned for mange aktiviteter i et længere tidsrum.

»Rønde Idrætscenter har været igennem et år, hvor alting har været anderledes på grund af Covid-19. Heldigvis har Rønde Idrætscenter klaret sig godt gennem 2020, da vi har søgt og fået en vigtig støtte fra hjælpepakkerne.

Desuden fik vi afholdt nogle gode arrangementer i de perioder, som gav mulighed for det. Der er i regnskabsåret indtægtsført kr. 908.469 i kompensationer. Årets resultat må betegnes som tilfredsstillende,« lyder det i ledelsesberetningen i den reviderede Årsrapport.

Centeret er fritaget for betaling af skat, idet alt overskud anvendes eller henlægges til velgørende/almennyttige formål.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.