Lokal rigmand poster flere penge i divisionshold: Kontraktspillere er på vej

Domis med Claus Hommelhoff i spidsen har indgået ny sponsoraftale med Brabrand IF, der - nødtvungent - forventer at have fodboldspillere på kontrakt i næste sæson.

Artiklens øverste billede
Claus Hommelhoff øger sit sponsorat i Brabrand IF. Foto: Joachim Ladefoged

Brabrand IF er det eneste tilbageværende fodboldhold ud af de 36 øverste i landet, der ikke har kontraktfodbold.

Men i sæsonen 2022/23 forventer klubben at blive en del af det fine selskab. Ikke af lyst, men af tvang, for Divisionsforeningen barsler med et krav om, at alle klubber fra 2. division og opefter skal have mindst fire spillere på kontrakt.

Det fortæller Andreas Rasch-Christensen, der er ansvarlig for divisionsholdet, og han har kæmpet imod de andre klubber i den sag.

»Jeg tror kampen er tabt trods den ene følelsesladede tale efter den anden fra mig i Divisionsforeningen. Det er utroligt ærgerligt, for vi er ikke et elevatorhold, der ikke har leveret. Spillerne er glade, og kvaliteten er god. Det her forslag afskaffer ikke sorte penge i fodbold, og kvaliteten bliver ikke, fordi man laver fire kontrakter på mindst 4.000 kroner om måneden,« siger han til Lokalavisen Aarhus.

Vi skal ikke bare ud og finde en eller anden rigmand, som skal poste penge i os

Andreas Rasch-Christensen, Brabrand IF

Kontrakttiltaget kommer til at koste den frivilligt drevede klub penge fra en allerede slunken klubkasse, og derfor glædes brabrandianerne over at have fået en ny sponsoraftale med ejendomsselskabet Domis, der er ejet af den lokale rigmand Claus Hommelhoff.

Domis var allerede storsponsor, hvorfor stadion i dag hedder Domis Park, men den nye aftale indebærer lidt flere penge, et »større commitment« og et tilsagn om at øge sponsoratet fra sommeren 2022.

»Vi er utroligt glade for det her, fordi vi tror, at det har potentiale på sigt. Det er ikke store beløb, vi taler om. Slet ikke. Og det er ikke sådan, at Domis sikrer, at det hele holder sammen. Claus har købt ind på vores model, og vi tror på, at Domis kan være med til at tiltrække andre sponsorer. Der skal nogle penge ind, hvis vi skal overleve,« siger Andreas Rasch-Christensen og forklarer, at Brabrand IF håber på bred støtte fra en større gruppe sponsorer.

Svær situation

»Det vil give et større fællesskab. Vi vil faktisk gerne undgå, at der kommer nogen med en stor pose penge. Vi skal ikke bare ud og finde en eller anden rigmand, som skal poste penge i os. For os er det vigtigt at finde personer, som passer ind i vores værdifællesskab, der handler om at gå et ekstra skridt for hinanden og alle tager del i arbejdet. Selvom man spiller for divisionsholdet, træner man også ungdomsholdet og vasker sit eget tøj.«

»Vi kan ikke tilbyde sponsorerne en masse netværksmøder i en lounge, for vi har kun et gammelt cafeteria, så man skal købe ind på andre ting, hvis man vil være en del af os. Det er en sindssygt svær situation, og derfor er vi glade for, at Claus støtter op om det hele. Der er jo mange lokale virksomheder i Brabrand, og der bør være større potentiale end det, vi har nu.«

I en pressemeddelelse fortæller Claus Hommelhoff, at Domis har en interesse i at støtte klubben i forbindelse med det store boligprojekt, selskabet har i Åby Vest og ved Brabrand Mejeri. Men der er også en stor veneration for klubben.

»I Brabrand har vi fundet et værdisæt og et fællesskab, som matcher vores egne værdier. Vi har stor respekt for det arbejde, der er lagt for dagen og det ansvar, hele truppen og staben omkring har påtaget sig,« siger han.

Brabrand IF ligger i vinterpausen nummer ni i 2. division med ni point ned til 12. pladsen.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.