Badminton: Team TRIF – Rønde Efterskole klar til Danmarksserien

Et kuld dygtige talenter, unge kvinder og herrer, har givet den lokale badmintonsport et nyt pift med oprykningen til Danmarksserien.

Artiklens øverste billede
’Team TRIF-Rønde E’s’ oprykkere til Danmarksserien. Bagerst fra venstre: Anders Svane, Oliver Bækgaard, Frederik Kjær Sørensen, Rasmus Hjerrild, Kasper Zacho og William Kloppenborg. Forrest fra venstre: Cecilie Uggerhøj, Emma Kajsa Rue Rasmussen, Mette Callesen Kragh og Nicoline Rue Rasmussen. Fraværende på billedet er Ida Klausholm, som har været fast på holdet. Foto: TRIF Badminton

TRIF Badminton har i modsætning til andre lokale foreninger indenfor ketchersporten to erklærede pejlemærker:

  • Være en breddeklub, hvor der er plads til alle, der ønsker at spille badminton.
  • Fungere som opsamlingsklub for andre badmintonklubber på Djursland, hvor unge spillere kan videreudvikle deres talent til et semielite niveau.

Senest har klubbens flagskib ’Team TRIF-Rønde E’ - et samarbejdshold mellem TRIF-Badminton og Rønde Efterskole sikret sig oprykning til Danmarksserien. Det er allerførste gang, at Rønde får denne status.

Den afgørende kamp i Kredsserie Vest Oprykning til Danmarksserie pulje 1 blev spillet forleden i Rønde Idrætscenter, hvor et spændt hjemmehold mødte Lindholm fra Limfjordsbyen Aalborg.

En kamp mellem ’Team TRIF-Rønde E’s’ purunge piger og drenge og et gæstende hold med masser af rutine.

Meget tæt kamp

»Det blev en tæt og spændende kamp med 7 af de 13 kampe, som blev afgjort i 3 sæt, og især de to første mixdoubler var vildt spændende. I den ene kamp hentede Emma Kajsa Rue Rasmussen og Frederik Kjær Sørensen fra Rønde sejren trods bagud 14–20 i 3. sæt. Vildt comeback og især når man ved, at der stod en rutineret spiller på vej til All England for veteraner på den anden side af nettet,« fortæller en stolt teamchef Arne Tophøj, mangeårig primus motor og talentudvikler for unge badmintonspillere på Rønde Efterskole.

Den anden mix var også helt tæt, men her vandt Lindholm afgørende sæt med 23-21.

Det blev til sidst ’Team TRIF-Rønde E’s’ ældste spiller Nicoline Rue Rasmussen, som slog den afgørende clear perfekt helt ned i modstanderens baghåndshjørne, som gav Rønde de nødvendige sejre.

Samlet blev det til en holdsejr på 9 – 4 til ’Team TRIF-Rønde E.’

Stærkt sammenhold

Det var selvfølgelig højdepunktet i sæsonen at sikre oprykning, men hele grundlaget for succes er det kæmpestore sammenhold, som har præget holdet fra første kamp, bemærker Arne Tophøj.

»Der har stået forældre bag, som har stillet bil til rådighed, bagt kage og ikke mindst fr. Hjerrilds pølsehorn har været populære gennem hele sæsonen. Selv om badminton primært er en individuel sport, så kan disse holdkampe noget helt specielt, da man spiller både for selv at vinde, men også skaffe sejre til holdet. Der er i alt spillet 11 holdkampe – 10 er vundet – og der er kun tabt en enkelt holdkamp med 6 – 7 undervejs, på en vanskelig udebane i en hal med lavt til loftet. I Rønde har holdet været helt suverænt og lørdagens sejr på 9 – 4 er faktisk den mindste sejr i år,« siger Arne Tophøj.

’Team TRIF-Rønde E. glæder os nu til at prøve kræfter med Danmarksserien, og selv om der vil være en vis udskiftning af spillere grundet deres tilhørsforhold til efterskolen, er Arne Tophøj overbevist om, at det nok skal lykkedes at skabt et slagkraftigt hold efter sommerferien.

Yderligere hæder

Det har også på andre fronter været et succes år for TRIF Badminton. Klubben er blevet kåret som årets ungdomsklub i både DGI Østjylland og Badminton Midtjylland regi – og går nu videre om at blive årets ungdomsklub i Danmark 2022.Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.